Bridge to Terabithia - Dupa ce am oprit plictisit inainte de final doua horror-uri clasice de la care asteptam mult mai mult (The Devil Rides Out si Nightmare on Elm Street), mi-am zis ca e cazul sa schimb complet registrul si daca tot e sa fie o seara de experimente cinematografice ratate sa vad si Bridge to Terabithia. O productie Disney despre un taram magic... imi imaginam deja o poveste dulceaga si renderizari 3D la greu. Ceea ce am vazut in schimb e unul din cele mai inteligente si emotionante filme americane pentru tineret (si nu numai).
Departe de a picta o lume roz, povestea din Bridge to Terabithia il confrunta pe Jess, un baiat de clasa a saptea, cu probleme cat se poate de reale fara a-i oferi vreo bacheta magica care sa le rezolve. Familia sa e saraca, relatia cu tatal sau e dificila, iar colegii sai nu-l simpatizeaza prea mult. Cand o colega noua, Leslie, soseste la scoala, intre ei se formeaza o prietenie adevarata si impreuna isi creeaza o lume unde imaginatia vie a amandoura ii ajuta se evadeze din realitatea zilnica. Nu vreu sa stric vizionarea nimani, asa ca o sa zic doar ca finalul e complet diferit decat ma asteptam si da o dimensiune noua filmului.
|