View Single Post
Old 08 Jul 2007, 00:34   #418
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Bun "House of Usher"...cred insa ca e varianta pt Tv, nu? Adica nu pare pentru marele ecran, e foarte limpede, atat ca mesaj, dialog (care e mult simplificat, orice urma de mister e indepartata, cand tocmai ca ar fi fost cazul sa fie ermetic, lasa sa se inteleaga prea repede ce e cu Usherii si cu casa si cu blestemele etc), cat si ca actiune, ca sa nu mai zic de personaje, care sunt foarte constante, previzibile, nu simti ca, pe masura ce filmul trece, isi dezvaluie noi si noi aspecte, trasaturi, decat strict in legatura cu firul povestii.

Imi place gothicul de care vorbeai si imi place si maniera teatrala in care sunt interpretate rolurile. Imi pare ca, in contextul dat de Poe, personajele nu ar fi putut fi jucate decat cu un efort vizibil (si cred ca rolurile sunt foarte grele in acest film), pentru ca spaimele si blocajele pe care cei 2 Usheri le aveau de carat le faceau insasi viatza greu de trait, zi de zi. Personajele in sine sunt chinuite, iar actorii ce le interpreteaza se chinuie, de asemenea
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif