Nu, eu cred altceva.
Sunt DUSMANII lui Preda Porter, care vor sä-l compromitä! Ia uitati-vä aici - topic vechi de acu' trei ani, aproape!
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...ghlight=#73702
Ideea e urmätoarea:
Stanley Kramer detesta discutiile despre filmele lui bune (le stiti, n-o sä le mai însir acum), sau despre reusitele lui în genere, iar în schimb se angaja cu pasiune în dezbateri atroce despre marile lui rateuri (la nivel de filme cap-coadä, sau în interiorul filmelor). Mi se pare firesc. Numai megalomanii se simt bine ridicati în slävi, periati si tämâiati. Un autor de bun-simt, echilibrat, si mai ales
cu adevärat bun, se simte foarte prost în fata osanalelor; nu numai pentru cä sunt de prost-gust, ci si fiindcä pur si simplu nu are nevoie de ele. Se presupune cä el stie ce anume i-a reusit în filme, cum si de ce - altfel, filmele lui n-ar fi avut acele calitäti! In schimb, criticile îi sunt utile, fiindcä îl ajutä sä se perfectioneze (chiar si criticile incompetente, subiective, caustice, räutäcioase - prin ricoseu, ele tot îl pun pe gânduri pânä la urmä).
Ca atare, mi se pare limpede ce se întâmplä aici:
1) E clar cä toate aceste interventii sunt nelegitime. Vedeti limpede cä majoritatea se înregistreaza ANUME (în aceeasi zi, cu câteva minute/ore înainte), si NUMAI pentru a-l linge-n cur, la modul cel mai desäntat, pe Preda. Altä activitate pe forum nu au. Sau fac parte dintr-o gascä, sau sunt clonele cuiva.
2) La fel de clar e cä vor sä-l loveascä, si o fac într-un mod cât se poate de perfid: periindu-l si ridicându-l în slävi, în asa fel încât (vezi cele de mai sus), sä dea senzatia cä ar fi "prieteni" ai lui, sau chiar propriile lui clone, iar lumea sä zicä: "Ia uite, dom'le, la ce se predeazä Preta!" Aiurea-n tramvai, PreDa nu se preTeazä la nimic - se amuzä, în sinea lui, la vederea acestei conspiratii de moftangii care simuleazä laudele, si ia în serios criticile acerbe, necrutätoare, competente (chiar si caustice, fiindcä sarcasmul si ironia, prin continutul lor de umor, apartin dialogului de ordin superior, si fac comunicarea mai expresivä si eficientä).
Asa cä propun cä urmäm exemplul bunului nostru Preda Porter si, cu acelasi umor irezistibil, sä facem misto de falsii pupincuristi care încearcä zadarnic sä-l compromitä, si sä discutäm despre
"Ingerul necesar" asa cum se cuvine în raport cu un film românesc actual si important, despre care se spune cä aduce ceva nou si cä are multe calitäti (abia astept sä-l väd, ca sä mä conving): la nivelul impus deja de useri seriosi si autoritari, ca Mala Portugal si Gionloc.