Well, am vazut si eu filmu' asta care nu prea mi-a placut. Nu pot sa zic ca e prost da' nici extraordinar. Nemescu simte nevoia sa-ti scoata ochii cu chestii de genu' sexy club rendez-vous, cersetori in statie de ratb, babe cu galeata pe margine de santz, procesiunea mortuara cu caruta, jeg, maidane, carucioare cu rulmenti de aveam in copilarie, tractoare ruginite, soldati (ai nostri) jerpeliti si peste toate astea turnul Eiffel si Dallasul din Slobozia, copiate de miliardarul de carton Ilie Alexandru. In orice caz acest California Dreamin' nu te face sa te simti bine ca traiesti in tara asta sau ca esti ruman.
Elvisul giganez (Nicky Valoare) loveste din nou, ca si in Marinela de la p7 -
pentru Stana, i love u printeso !
Bref, filmul lui Nemescu e un fel de melanj intre Ajutoare umanitare al lui Hanno Hoffer cu un Gadjo Dilo nereusit din care am aflat ca femeia romana e curva cu C si ca barbatul roman e betiv, lash si prost.
In final taranii se linseaza ca in Senatorul Melcilor iar Doicaru e casapit ca Tanase Scatiu, cu singura diferenta ca mai da si el.
Originally Posted by axel159:
Intreaga poveste pare sa reediteze, la nivel simbolic, "marea putere" a SUA de a elibera pe ORICINE de sub tiranie, sau, macar de a profita de situatie si, sub acest pretext, sa-si vada interesul, la fel ca in Irak, de altfel....
|
Mda, nota asta adulatoare la adresa americanilor am observato si eu. Ce lasa americanii in urma ? Un sat de prosti care se omoara intre ei si bineinteles focuri de artificii. Irak my ass. Ma indoiesc ca in conditii normale armata SUA ar calatori intr-o Romania rurala cu un personal CFR tras de o locomotiva diesel, asa cum ma indoiesc si de puterea unui amarat de sef de gara de la Capalnita.
Singurul lucru care mai salveaza ceva e chiar sfarsitul atipic pentru un film romanesc, numa' Pintilie crapa capul cu ciocanul protagonistului in final.
5/10