Originally Posted by JesusMyChrist:
Ok.Sunt de acord cu voi.Dar in afara de asta,filmele horror mi se par acum,dupa ce m-am maturizat un pic,fara cap si fara coada.Pur si simplu nu au sens pt mine.In plus,unde e morala din horroruri?Orice film are o invatatura.Oamenii trebuie sa caute frumusetea din jurul lor si sa incerce sa si-o insuseasca intr-un mod cat mai complet,nu sa-si infrunte temerile si orice alt fel de sentiment patologic.Trairile intense cauzate de vizionarea acestor genuri de filme nu sunt deloc benefice organismului nostru.Ce cautam noi uitandu-ne la astfel de grozavii?Incercam sa ne descoperim pe noi insine?Sa ne infruntam monstrii interiori?Nah...Sadism si malitie.
|
mai sa fie, nu stiu de ce dar am impresia ca regasesc o serie de clisee , marcaParinti supravegheati plodu' sa nu devina criminal in serie, din cauza ca se uita la nenea freddy cum o taie pe doamna in doua. Daca e sa cautam morala in horror nu e greu, depinde pe unde ne uitam, daca ne uitam la slashers, sau la dark horror, vampire horror, sf-horror, ori zombie-horror, nici un film din aceste categorie nu zgandare mintea umana(aia sanatoasa0 sa te apuci sa imiti, iar aici putem sa intram in faze de genu art imitates life imitates art.Trairile intense de pe urma horror movies, sunt de inteles dar daca stii ca nu rezisti sa vezi scena cu sange, si mutilari nu te uita, fa-ti un bine si schimba placa. Celor care ne plac aceste filme, urmarim si un inteles ascuns(daca-l gasim0 in aceste filme.Nimeni nu zice ca Freddy Krueger e bun, dar ii gasesti o logica a actiunilor, asa macabra cum e ea.sa ne descoperim pe nmoi insine..din cate stiu eu scopul unui film ,pana in prezent nu e sa faca sedinte in grup de group counselling sau psychologic research, daca avem nevoie ne facem programare.Cat despre sadism,traim intr-o lume care ne impune controlarea impulsurilor violente, cate o data simtim nevoia sa crapam capul cuiva, si majoritatatea dintre cei care resimt acest sentiment nu il urmeaza, mai au noroc de un film in care isi pot refula trairile(pana la urma e si o urma de sendinta de psihiatrie prin filme) 8) anyway nu sar cu parul dar ce sa fac, imi plac filme horror

sue me,