Originally Posted by M0n0:
Eu am subliniat pedofilia pentru ca in ziua de azi (nu zic ca '97 e asa de in trecut...) daca povestea este prezentata multimii este luata in primul rand ca o dragoste anormala si apoi doar dragoste.
Am zis in final ca e doar o poveste de dragoste dar este una interzisa, una pentru care profu de 26 ani nu avea baze logice solide pentru a o duce la capat. Dar da, inima n-are treaba cu logica...
Trauma din copilarie trebuia tratata, nu inchisa in el si deschisa ulterior cand e totusi putin cam tarziu. Evident asta e imposibila intr-un film sau carte de genu asta.
Intr-adevar, am zis ca e cam greu in preajma Lolitei sa nu ii acorzi atentie cand ea o cere prin orice miscare gratioasa.
Nu am zis nici o clipa ca e dragoste gretoasa, dar il consider un film necesar pentru ca orice alt fel de iubire a fost prezentata deja in filme.
Dar fiindca nu am vazut originalul lui Kubrick, nu vad, inca, rostul unui remake.
|
Sfatul meu umil esta ca, inainte de a vedea ecranizarea lui Kubrick, sa citesti romanul semnat Vladimir Nabokov. Nici una dintre ecranizari nu se ridica nici la jumatatea cartii. Parerea mea umila, iarasi.