Originally Posted by Pitbull:
Or, la "...capãtul lumii" fantasticul e la el acasã, explicit ºi supralicitat, de parcã nici n-ar exista pe tot cuprinsul acelor oceane aproape complet a-geografice ºi niscaiva porturi sau meleaguri prozaice
|
Cred ca in partea 3-a a oricarei trilogii se incearca cam
a se da totul asa, pe tava, din tot ce au avut in cap producatorii, scenaristii, regizorii, nemaitinandu-se cont de scenariu, logica sau altele. Senzatia asta am avut-o dupa ultimul Star Wars (6), Matrix 3 (cand actiunea are loc mai mult in lumea reala decat in
Matrix, iar in prima parte aproape totul se desfasura in imensul program de vise eterne.), LOTR 3 si poate mai multe. PS: Sa vedeti noul
Terminator (4), cand actiunea are loc in viitor, post-razboiul nuclear intre oamenii ramasi si toate masinile
trezite!
Originally Posted by Pitbull:
apare ºi al treilea, care-ºi scoate creierul din cap, îl linge, ºi la sfârºit îl scapã pe jos ºi se sperie cã nu-l mai gãseºte. De ce? Ca sã zicã lumea-n salã "wow".
|
:w00t: Wow! Pe bune??? Sa stiu daca imi iau o atitudine d-aia de Hannibal sau Saw3. :lol:
Originally Posted by Pitbull:
câteva rateuri dramaturgice pe care le-am menþionat în raport cu personajele fac parte dintr-un scenariu cumplit de stufos ºi dezordonat, din pãcate, suferind de aceeaºi boalã a supralicitãrii pomenite deja mai sus, apropo de latura fantasticã.
|
Pitt, cum ar trebui sa arate un scenariu pentru o productie de acest nivelul, grandioasa? Eu unul n-as merge pe ceva simplist, unilateral sau "diminuat", fanii m-ar crucifica. De gresesc, sa stiu de ce.
Originally Posted by Pitbull:
Din nefericire, în "...capãtul lumii" aceleaºi lucruri se repetã atât de mult, de des, de excesiv, încât de la un moment dat povestea devine efectiv imposibil de urmãrit - noroc cã totul aratã atât de frumos, încât nu faci decât sã-þi spui, în treacãt: "A, ãsta iar a trãdat - cu cine e acum...?
|
Eu senzatia asta am avut-o si la partea a doua, ba sa zic ca si in prima parte am simtit unele "exagerari", totusi, acolo a fost altceva.
Originally Posted by Pitbull:
se dueleazã decât douã corãbii: "Perla neagrã" ºi "Olandezul...............
gafa reducerii flotelor la statutul de figuraþie
|
Sa inteleg ca era de preferat actiune en-gros? Ar fi avut loc un fel de
Troy pe mare, sau rafuiala d-aia enervanta din Matrix 3 cu santinelele.
Originally Posted by Pitbull:
hibele se aflã la nivel de scenariu; pe lângã excesele, dezechilibrele ºi neclaritãþile deja amintite, se simte clar cã autorii au obosit
|
Iarasi: inca de la partea a doua am simtit o urma de oboseala, (poate aici atinge apogeul, nu stiu, nu l-am vazut, s-ar putea sa spun aiureli) si inca din primul film am perceput o inhamare a scenaristilor la ceva haotic - dar cred ca asta a fost si scopul Piratilor din Caraibe, un film imprevizibil, dezorientant la propriu, maret, epopeic, un roman cu pirati pe ecrane, valvartejuri scenaristico-fantastice la deruta sai ai tot timpul gandul:
nu pot tine firul cu ce-i aici, ca un reporter ce ar incerca sa explice de unul singur un intreg razboi si sa fie inteles de toate categoriile de varsta )copii, tineri ce n-au habar de politica, adolescenti, etc.).
Originally Posted by Pitbull:
fãrã a mai avea ingeniozitatea sclipitoare din primele douã filme, astfel încât surprizele nu mai funcþioneazã decât parþial. Nici umorul nu mai e la fel de viu ºi savuros - nefãcând altceva decât sã repete aceleaºi ºi aceleaºi tipuri de poante.
|
E foarte dificil asta cu partea a treia. Ma intreb si va intreb, cum ar arata un film final de trilogie, un scenariu No.3 la fel de bun si imprevizibil ca anterioarele, la fel de misterios? Poate ca asta e lacuna unei a treia parti, nu poate "soca" ca precedentele
surori.
Mie unuia mi-a placut mult ideea cu piratii ce erau scheleti sub lumina lunii din prima parte, fabuloss!
2-ul a avut si el grandoarea lui ( a ramas seriozitatea naratiunii), lupta pe roata, muzica, Deep care n-a dezamagit, finalul excelent, etc.