Originally Posted by Pitbull:
Or, la "...capãtul lumii" fantasticul e la el acasã, explicit ºi supralicitat, de parcã nici n-ar exista pe tot cuprinsul acelor oceane aproape complet a-geografice ºi niscaiva porturi sau meleaguri prozaice
|
Cred ca in partea 3-a a oricarei trilogii se incearca cam
a se da totul asa, pe tava, din tot ce au avut in cap producatorii, scenaristii, regizorii, nemaitinandu-se cont de scenariu, logica sau altele. Senzatia asta am avut-o dupa ultimul Star Wars (6), Matrix 3 (cand actiunea are loc mai mult in lumea reala decat in
Matrix, iar in prima parte aproape totul se desfasura in imensul program de vise eterne.), LOTR 3 si poate mai multe. PS: Sa vedeti noul
Terminator (4), cand actiunea are loc in viitor, post-razboiul nuclear intre oamenii ramasi si toate masinile
trezite!
apare ºi al treilea, care-ºi scoate creierul din cap, îl linge, ºi la sfârºit îl scapã pe jos ºi se sperie cã nu-l mai gãseºte. De ce? Ca sã zicã lumea-n salã "wow".
|
:w00t: Wow! Pe bune??? Sa stiu daca imi iau o atitudine d-aia de Hannibal sau Saw3. :lol:
câteva rateuri dramaturgice pe care le-am menþionat în raport cu personajele fac parte dintr-un scenariu cumplit de stufos ºi dezordonat, din pãcate, suferind de aceeaºi boalã a supralicitãrii pomenite deja mai sus, apropo de latura fantasticã.
|
Pitt, cum ar trebui sa arate un scenariu pentru o productie de acest nivelul, grandioasa? Eu unul n-as merge pe ceva simplist, unilateral sau "diminuat", fanii m-ar crucifica. De gresesc, sa stiu de ce.
Din nefericire, în "...capãtul lumii" aceleaºi lucruri se repetã atât de mult, de des, de excesiv, încât de la un moment dat povestea devine efectiv imposibil de urmãrit - noroc cã totul aratã atât de frumos, încât nu faci decât sã-þi spui, în treacãt: "A, ãsta iar a trãdat - cu cine e acum...?
|
Eu senzatia asta am avut-o si la partea a doua, ba sa zic ca si in prima parte am simtit unele "exagerari", totusi, acolo a fost altceva.
se dueleazã decât douã corãbii: "Perla neagrã" ºi "Olandezul...............
gafa reducerii flotelor la statutul de figuraþie
|
Sa inteleg ca era de preferat actiune en-gros? Ar fi avut loc un fel de
Troy pe mare, sau rafuiala d-aia enervanta din Matrix 3 cu santinelele.
hibele se aflã la nivel de scenariu; pe lângã excesele, dezechilibrele ºi neclaritãþile deja amintite, se simte clar cã autorii au obosit
|
Iarasi: inca de la partea a doua am simtit o urma de oboseala, (poate aici atinge apogeul, nu stiu, nu l-am vazut, s-ar putea sa spun aiureli) si inca din primul film am perceput o inhamare a scenaristilor la ceva haotic - dar cred ca asta a fost si scopul Piratilor din Caraibe, un film imprevizibil, dezorientant la propriu, maret, epopeic, un roman cu pirati pe ecrane, valvartejuri scenaristico-fantastice la deruta sai ai tot timpul gandul:
nu pot tine firul cu ce-i aici, ca un reporter ce ar incerca sa explice de unul singur un intreg razboi si sa fie inteles de toate categoriile de varsta )copii, tineri ce n-au habar de politica, adolescenti, etc.).
fãrã a mai avea ingeniozitatea sclipitoare din primele douã filme, astfel încât surprizele nu mai funcþioneazã decât parþial. Nici umorul nu mai e la fel de viu ºi savuros - nefãcând altceva decât sã repete aceleaºi ºi aceleaºi tipuri de poante.
|
E foarte dificil asta cu partea a treia. Ma intreb si va intreb, cum ar arata un film final de trilogie, un scenariu No.3 la fel de bun si imprevizibil ca anterioarele, la fel de misterios? Poate ca asta e lacuna unei a treia parti, nu poate "soca" ca precedentele
surori.
Mie unuia mi-a placut mult ideea cu piratii ce erau scheleti sub lumina lunii din prima parte, fabuloss!
2-ul a avut si el grandoarea lui ( a ramas seriozitatea naratiunii), lupta pe roata, muzica, Deep care n-a dezamagit, finalul excelent, etc.