View Single Post
Old 20 May 2007, 16:59   #11
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Pitbull,

De ce nu ti s_a parut Norton convingator in acest rol?
Personajul jucat de el mi s-a parut singurul lucru reusit din film, sau printre foarte putinele.
Rolul a fost bine creionat de scenarist, avem de a face cu un barbat trecut prin ceva deceptii, cu o perceptie cumva pesimista, indurerata asupra realitatii, nemultumit, hoinar prin lumea larga, adica un personaj introvert (spuneai tu ca devine din copilarie ciudatzel). Are secretele lui la care lumea nu are acces. Ofera amuzament, circ spectatorilor, fara ca el sa fie amuzat, ba din contra. Mai ales dupa ce ii moare iubita (chiar daca e doar o inscenare) il simtzim mai morbid si mai negru in trairi si in ganduri (de altfel ajnge sa invoce frecvent divese persoane decedate).
El nu incearca sa convinga pe nimeni de veridicitatea sau falsitatea numerelor sale de magie. Este prin excelenta un caracter caruia nu prea ii pasa daca spectatorii cred sau nu in ceea ce face.

Ma gandesc ca insasi structura acestui personaj (care nu vrea sa convinga pe nimeni de nimic) ar putea crea senzatia de .... neconvingator...insa cu atat mai mult mi se pare un rol bine interpretat actoriceste si bine pus la punct in scenariu. Iar Norton, cu vocea aceea nesigura, ochii tulburi precum si trasaturile care decurg din personaj, mai sus enumerate, mi se pare ca se potriveste perfect rolului si rolul i se potriveste perfect lui.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif