Thread: Cannes 2007
View Single Post
Old 18 May 2007, 21:17   #92
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Gloria:
Si relatarea fara elem . picante, ce-ar mai fi?

Si apoi, ele nu sunt cautate, chiar se intampla. Filmul asta nu e pentru publicul din Romania; e facut ,imi pare, doar pentru festival; din pacate nu cred ca se va duce multa lume de la noi ,in cinema, ptr. acest film. Si a povsti o productie de acest gen nu e ca si cum ai zice cine i-a luat capul lui spiderman, ca sa se duca tot interesul de rapa.

relatarea fara elemente picante ar fi exact ceea ce trebe in cazul anumitor filme!

desi stiu cu ce este filmul - nu stiu cum este sau cum arata ceea ce eu deja stiu ca prezinta.. de aceea imediat ce am vazut ca incepi sa povestesti alcatuirea scenelor m-am retras din mesajul tau.

ca filmul nu e facut pentru romania - o afirmatie preety lame!
citi cititori are cinemagia? aduna cu citi cititori are republik, liternet... fa totalul si vezi daca Mungiu va avea mai multi spectatori decit toalul respectiv - eu cred ca pe acestia ii va stringe - iar atunci e facut (si) pentru romania

sigur, a povesti acest film nu e ca si cind ai zice de spiderman.. e mai grav - acolo toata lumea deja stie ce se va petrece (cum spune ceea ce spune, reteta e stiuta), asa ca filmul ala deja nu are vreun farmec - altul decit spectacolul - a vedea cum imbraca in ingrediente reteta... pe cind aci... nu conteaza atit ceea ce spune (iar eu stiu asta - stiu o parte din ingrediente), conteaza cum spune ceea ce vrea sa spuna (tava la cuptor, la copt) - iar daca povestesti cum spune si ce accentuaza sau pina unde apasa acceleratia (in visceral)... cam strici aura proiectului... evident, dupa ce lumea vede filmul, dupa ce incepe sa il vada... pot fi discutate argumentele care pot sustine asemenea desfasurari-accentuari precum cele vizibile in film...

dar pina atunci ar trebui evitate 'picanteriile' numite de tine! trebuie sa ne bucuram de ele exact asa cum tu ai avut ocazia.. chiar daca noi nu la cannes ci la cluj
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif