Deci, azi, pe panoul de afisaj electoral din colt de la Gorjului, afise albastre: fotografie cu Bäsescu surprins într-o ipostazä schimonositä (greu e, Doamne, sä alegi fotograme dintr-un film!), si text: "S-a schimbat! E însetat de putere! Voteazä Da!" Cum afisele erau complet ilegale (legea electroalä interzice folosirea neautorizatä a imaginii cuiva în campanie - ce sä mai zicem de a adversarului!), n-am stat pe gânduri. In doi timpi si trei miscäri (cä papagalii le lipiserä cu benzi lungi de scotch, nu cu clei! :lol: ) le-am smuls pe toate, si ce frumos au apärut de dedesubt afisele noastre legale si decente, cu "Ei vor sä nu vorbesc / Ei vor sä nu aud..." etc.! Tocmai venea un mäturätor, si i-am spus: "Fii bun, strânge si gunoaiele astea."
Nu termin vorba, si aud niste rägete. Un ochelarist cu päru' alb, muträ tipicä de colonel sau politruc, cu mobilul deja la ureche, zbiera: "Te bag în puscärie, nenorocitule! Asta-i distrugere de bunuri!" Numai cä Diva nu era de aceeasi pärere, asa cä i-a arätat un pic dantura, întRRRRRRebându-l dacä-i place. Imediat täntäläul a bägat în marsarier, continuând sä vocifereze, drept pentru care l-am asigurat cä pe EI îi paste ocna, nu pe noi, si chiar mai curând decât crede. Am sunat la sediul lui Bäsi si i-am pus în temä. Stiau de acele afise (asa-zisii liberali le fac), si au retinut, ca sä inspecteze mai atent si Militariul.
* * *
Disearä am bilete la Gloria Gaynor. Dacä väd acolo, prin foyer, vreun Ponta, vreun Täricean, sau altul de-alde ei, mä duc la el si-i recit Scrisoarea III.
|