View Single Post
Old 12 May 2007, 03:04   #26
illotempore2002
Guru

illotempore2002

L-am servit pe regele Angliei, se discuta despre film, de ce naiba se divagheaza in halul asta?

ALS, ataca ideile, iara nu persoanele!

In plus, filmul e unul mediu, un pic cam prea lung, ma luase somnul. Jan e un personaj pe alocuri simpatic, pe alocuri odios, sa zicem ca il tzii minte o vreme, cateva zile; femeile sunt intr-adevar, splendide, asa cum apar, femei aurii!
A fost o secventza care mi s_a parut penibila in film, cum ar fi momentul in care Jan, batran, se duce in vizita la tipa aceea de umbla prin padure si la batranul cu care locuia, si o vede goala facand baie in dormitor, si nu am intzeles de ce camera s-a fixat pe, vezi doamne, cartea din patul curvei! extraordinar, salvator pentru onoarea ei!

In rest, stim deja cum a fost cu nazismul, sotia cea fanatica a lui Jan nu m_a impresionat, cam stearsa, in schimb mi_a placut prezentarea dezmatzului, hedonismului si frivolitatzii clasei bogate! o prezentare relativ rafinata, imbietoare, nu te gandeai neaparat la putreziciunea acestei clase (cum procedeaza Bunuel) ci vedeai o alta fatza a ei, aceea care se bucura de privilegiile ei, si aproape ca o face cu inocentza!

Pe scurt, e genul de film "story-oriented". Mult prea epic ca sa te imbogatzeasca. Povestea invadeaza filmul, ori filmul nu e numai poveste!
illotempore2002 is offline   sendpm.gif