Originally Posted by EgoN:
desi esti de acord ca este o poveste emotionanta, zici ca nu e plauzibila. ce sa inteleg din asta? care clise de tip nou?
eu zic ca e mult mai mult decat o "fresca" a regimului comunist si a metodelor de represiune...are, ca sa ma exprim f. cliseistic (ca tot era vorba despre  ) un caracter universal 8)
|
Cher EgoN,
Abia azi am realizat ca ai postat aceste mesaj.
As vrea sa iti raspund daca imi permiti, desi cu mare intarziere.
Cand am zis clisee de tip nou, m-am referit la niste stereotipuri instaurate de oscarul pentru film strain de genul poveste emotionanta, trecut politic traumatizant, copii-personaje centrale, umorul in fata mortii, etc...
Foarte putine sunt filmele care au luat oscar si nu s-au incadrat in tipar (vezi Tigru si dragon si ar mai fi... nu imi vine in minte altceva, poate tocmai de-aia

)
am aceasta senzatie in special pentru ultimii ani (5-10). e valabil pentru "invaziunile barbare" care m-a enervat foarte tare, la "sea inside" nici nu m-am mai dus.
Chiar si filmele celelalte care au fost nominalizate au ceva din tiparul asta, dar nu au atins "sublimul" neamtului. Am sperat ca premiul sa ii revina unui film mai interesant cum a fost labirintul lui pan, desi nici el nu s-a ferit de clisee.
in fine, se mai discuta pe tema asta la "astazi pe ecrane"