Originally Posted by RinTinTin:
Cher klein
Acea cronica ilustreaza mai mult aspecte ce tin de arta filmului, decat de subiectul lui. Arta filmului nu tine doar de subiect, ci e o chestie hibrida, iar Lives of Others are din plin atributele necesare pentru a se numi arta cinematografica. Nu ma obosesc sa le enuntz, le gasesti si in articol. Pana la urma, de gustibus, nu e un film facil, si e destul de anti-curent, si ne-dinamic. Insa e un film foarte bun, dupa mine. Si NU din cauza subiectului.
PS: Oscarul crezi ca l-a luat degeaba? Sau tot pentru ca e "oportunist"? Oportunist a fost Spielberg cu Schindler's List, nu neamtzul asta..
|
sunt de acord cu tine, ca arta filmului nu tine numai de subiect, dar acest film nu ma convinge ca ar fi "de l'art". nu e un film prost, ok, dar nu depaseste pragul "corectului". cum sa-i zic, nu am ramas cu vreo impresie profunda legata de regie. actorii sunt, in schimb, la inaltime.
e un film onorabil, ok, dar defectele pe care i le vad (facatura din scenariu, emotia prea construita, etc) mi se par atat de flagrante ca ii diminueaza calitatile, iar filmul mizeaza pe scenariu si mai putin pe regie.
Si in ce fel e anti curent? Mie mi se pare dimpotriva ca e total "pe curent", sau "in curent"
ps. Da, cred ca oscarul l-a luat degeaba, cred ca labirintul lui pan e mai interesant, e mai novator si pana la urma mai onest.
Intr-adevar, Schindler are o parte oportunista, dar spilberg se achita mai bine de sarcina de a face un film political correct, isi ascunde mai bine intentiile de glorie.personajul lui e mai complex decat securistul neamt. faptul ca schindler isi schimba atitudinea fata de "persecutati" nu se datoreaza inaltarii prin arta, el ramane le fel de vicios.