Originally Posted by keepwalking:
Dar chiar si remarca din comunicatul CNC "A (nu) te lepada de cei care te-au ajutat e o chestiune de minima moralia"...e una perversa...
e ca si cum i-ar bate obrazul lui Mungiu: "adica noi ti-am dat bani si tu ne faci de rahat acum"...
pare ca CNC incearca sa cumpere tacerea unor regizori si apoi se mira cum de acestia vorbesc...
|
INTOCMAI!!!
Toate aceste comentarii sunt juste, iar pe lângä ele se mai impune un argument, cred eu, central - care spulberä definitiv genul ästa de complicitate pe care o invocä C.N.C.-ul.
Acolo nu se fac OPERE DE CARITATE, ci SHOW-BIZ - biz, de la BUSINESS! Taman cä dacä "ajutä" un regisor, scenarist, etc., C.N.C.-ul e pasibil de puscärie! Un movie-maker nu se "ajutä", ci se FOLOSESTE (reciproc avantajos), banii äia nu sunt "pomanä", ci INVESTITIE! "Ajutând" un autor, C.N.C.-ul se ajutä PE SINE, în fond - adicä investeste în talentul lui, ca sä câstige amândoi în final.
Repet citatul, e elocvent:
Originally Posted by Eugen Serbänescu:
A (nu) te lepada de cei care te-au ajutat e o chestiune de minima moralia
|
ASTA SPUNE TOT! Asa nu poate gândi decât cineva care "ajutä" (pe sub mânä) INDIVIZI, nu autori; ca sä se autoajute apoi (tot pe sub mânä), cu BANII DIN VALIZE (metaforice), nu cu cei din încasärile filmelor!
Futu-le muma-n cur de banditi.