Originally Posted by Alex Leo Serban:
poate n spui si noua UNDE ai vazut k patriciu ar fi 'oligofren'?? (k oligarh stim k e)
nu d alta, dar modul asta d a arunk cu sentinte fara acoperire in fapte - folosite doar pt k 'suna bine' - mi s pare nedemn d un intelectual!
|
pentru als
n-am fisa medicala a lui Patriciu, dar cred ca tipul cade perfect pe, cel putin, sintagma “oligofrenie morala”… iata, in graba si pe scurt, semnalmente ale acestei maladii:
a furat in delir, grosier, penal and criminal, intrand in relatii mai mult decat economice cu “baietii destepti”, inclusiv oligarhi arabi si rusi (aka kgb-sti), iar acum isi doreste o justitie privata (!?). o justitie platita de el, care sa faca dreptate pentru restul romanilor, cei situati dincolo de cercul sau de prieteni (Sorin Rosca Stanescu, mosierul Dinescu, motociclistul Tariceanu…);
este extrem de cinic si nesimtit, un cameleon: liberal, social democrat, popular, conservator.. a aruncat bani in toate taberele, pentru a se simti protejat (oare de ce se teme?) in orice combinatie iesita invingatoare la alegeri;
a atacat-o jegos, descalificant (vezi slujile de la Ziua si Adevarul) pe Monica Macovei, un ministru cel putin onorabil in context romanesc, pana a fost demisa… si asta pentru ca se teme de justitie dreapta. vezi intalnirea “intamplatoare” cu Monica Macovei in cabinetul prietenului Tariceanu;
mi-a oferit exemplul cel mai urat de mercenariat in presa din ultima vreme. vezi Adevarul, peste care este patron… alde Nahoi si Ciocazanu scriau pe la evz, erau onorabili, aparau valorile democratiei. acum sunt niste trompete care-l apara pe Patriciu si ataca virulent pe dusmanii acestuia;
cred ca este partas, macar moral, ca tot suntem in zona oligofreniei morale, la atacurile murdare impotriva intelectualilor din Ziua lui Sorin Rosca Stanescu (tinte: Liiceanu, Plesu, Mihaies, Patapievici, Tismaneanu…);
ar mai fi: cred ca va aduceti aminte ca Patriciu si Voiculescu erau printre aceia care afirmau ca nu trebuie sa ne grabim sa intram in Uniunea Europeana…, adica averile lor nu puteau suporta o scanare europeana si ar fi fost cazul sa mai temporizam demersul;
da, stiu ca Patriciu s-a implicat si in zona culturii. nu e rau, ma bucur pt cei care beneficiaza de generozitatea sa dezinteresata. pentru mine insa Patriciu ramane, deocamdata, un oligofren moral, nociv pt Romania.