View Single Post
Old 02 May 2007, 13:18   #41
neanae
Senior

neanae

marx, nu sunt eu simplist, esti tu idiot: eu nu ma apucasem sa numar temele mari ca sa vad cate sunt, ci doar spuneam ca tratarea temei conteaza cel putin la fel de mult ca tema. din nou, esti incapabil sa urmaresti o idee simpla.

nu trebuie sa cautam teme mari, ci teme bine gandite - asta spuneam si eu, dar cu alte cuvinte. oricum, e bine ca ai priceput, esti pe drumul cel bun.

da, exista DE CE si PENTRU CINE, dar intrebarile astea au o importantza secundara pentru discutia despre valoarea filmului. de exemplu, un film prost n-o sa fie mai putin prost doar pentru ca a fost facut pentru un public fara pretentii. din punct de vedere economic, un asemenea film e justificabil (il faci mai din topor, e mai accesibil, castigi mai multi bani), dar asta nu-l face un film bun.
cat despre intrebarea DE CE, aici putem sa discutam la nesfarsit. poti, de exemplu, sa te intrebi de ce cutare scenarist alege cutare tema (intrebare care e irelevanta pentru calitatea filmului respectiv - el o sa fie la fel de bun sau la fel de prost indiferent care e motivul ptr care a fost aleasa tema) sau poti sa te intrebi de ce cutare personaj se comporta intr-un fel si nu in altul (intrebare care e subordonata, in fond, discutiei despre CUM alege scenaristul/regizorul sa spuna ce are de spus)

nu ma laud cu truismul despre tema mare care poate fi discutata si altfel decat patetic. l-am tot repetat fiindca illotempore2002 nu era de acord cu el si pentru ca nici tu nu l-ai priceput (cand am scris ca religia poate fi tratata la misto, ca in south park, tu te-ai grabit sa-mi raspunzi ca asta nu schimba cu nimic suprematia lui Dumnezeu sau ceva de genul asta - de parca o tratare in bascalie ar fi amenintat suprematia lui Dumnezeu)

spun 'sa mai radem si noi' fiindca sunt convins ca mai exista pe acest forum si persoane cu IQ peste 70, pentru care bazaconiile tale nu pot fi decat foarte amuzante.
neanae is offline   Reply With Quote sendpm.gif