marx - formularea 'actul artistic' iti apartine, n-o s-o gasesti in vreun mesaj al meu. teoriile mele sofistice se reduceau la doua: 1. o tema 'mare' nu face un film mare, fiindca modul in care e tratata e cel putin la fel de important ca tema in sine; 2. nu e obligatoriu ca o tema 'mare' sa fie tratata patetic; orice tema poate fi tratata in orice registru. ambele observatii se pot reduce la una singura: valoarea artistica nu sta neaparat in CE spui, ci in CUM spui. stai linistit, iti inteleg repulsia fatza de teoriile mele, ele reprezinta un efort prea mare pentru mintea ta. e mai simplu sa insulti decat sa argumentezi... nu-ti cer sa renunti la insulte (fiindca nu stiu daca o sa fiu eu in stare sa renunt la ele), dar incearca sa scrii si 2-3 idei personale, sa mai radem si noi...
illotempore2002 - inainte de a relua discutia despre bad lieutenant, reciteste ce ai scris tu si ce am scris eu despre acest film si o sa vezi ca toata vorbaria noastra are un singur tipar: tu imi spui "dar filmul asta este despre Dumnezeu, e apocaliptic, e despre prezentza lui Dumnezeu in vietile personajelor", iar eu incerc sa-ti spun ca am inzteles CE zici tu ca vrea sa spuna filmul, dar ca nu-mi place CUM vrea sa spuna chestiile respective.
|