View Single Post
Old 26 Apr 2007, 18:46   #166
Bagheera
Senior

Bagheera

Inainte de a vorbi on topic: marx, ma intrebi ce mama ma-sii am facut eu de nu m-am raliat cu colegii mei dupa concursul CNC. Pai, sa vedem despre ce a fost vorba: 1. Un regulament de concurs care a fost aprobat dupa indelungi discutii cu multi dintre colegii mei de breasla. 2. Un regulament care nu s-a schimbat in timpul "jocului". 3. un concurs al carui regulament se cunostea dinainte de inscrierea in acel concurs.
Tu vezi vreo legatura intre concursul CNC si referendumul initiat de Parlamentul Romaniei (referendum ale carui reguli se schimba in continuu, ori prin amendamente trecute prin Parlament, ori cum e cazul zilei de azi, prin ordonante de urgenta ale Guvernului)?

Pe de alta parte, inteleg ca tu introduci si termenul de solidaritate. Solidaritate intre artisti? De acord. Putem vorbi despre un sindicat care sa reuseasca sa apere drepturile artistilor. Am doar o intrebare: un sindicat al artistilor in care exista de fapt si patroni de case de productie, se mai poate numi sindicat? Intrebarea e retorica pentru ca raspunsul e NU ! Si cu acest raspuns revin la tema topicului.

1. pitbul, airlight, cum reusesc sa schimb avatarul?
2. tocmai vorbeste Tariceanu: mi-e rau!!!!! Rau de tot! Brrr... Basescu este un "CANDIDAT INDEPENDENT" declarat astfel prin ordonanta de urgenta de catre Tariceanu. El nu mai are voie sa dispuna de fondurile materiale ale vreunui partid. Asta in timp ce celelalte partide au tot dreptul sa se comporte ca intr-o campanie pentru prezidentiale ! PD nu mai are dreptul legal sa il sustina financiar pe Basescu.

O sa ma duc sa imi ofer ajutorul voluntar pentru campania acestui om, ajuns "un simplu cetatean din 22 de milioane" si nu "presedintele Romaniei suspendat".

Demnitatea vine , ca tot ne dam cu juridicul pe tobogan, pe cale de consecinta: intr-un Stat in care iti este respectata libertatea de opinie, vine si demnitatea !
Aceasta demnitate ne-a fost subminata constant dupa '89. Sincer, s-a spus altceva pe la TV, pe la radio, pe la coltul strazii in afara de "clasicele": romanul e hot, mincinos, las, tradator, mioritic, n-are "oaie", nu a facut nicio revolutie in '89, aia care au murit atunci, au murit ca fraierii, ca daca romanul tace si e LINISTIT se cheama ca e ori occidental evoluat, ori ortodox pasnic?

Nu ati tot auzit ca romanul e istet, dar niciodata inteligent? La aceasta descriere vreti sa puneti umarul? Care e diferenta dintre noi si unguri? Care e diferenta dintre noi si polonezi?
Singura diferenta e ca oamenii astia se simt mai liberi si sunt mai liberi intr-adevar pentru ca li se permite sa simta asa. Asta e primul pas in a deveni liber si pe cale de consecinta: demn. Refuz sa mi se mai spuna ca sunt corp amorf, electorat, turma, lipsita de spirit critic, becalica, pe "cale de consecinta": POPOR.

Alex, despre Doina Cornea...am si eu o povestioara: am fost colega cu Calin Nemes, am fost prieteni buni. Doar ca Nemes s-a sinucis. La inmormantarea lui a venit si doamna Doina Cornea alaturi de un alt candidat la functia de primar "de" Cluj. Ce au inceput sa faca cei doi la capatul bietului mort...hmm: "Revolutia ne-a fost furata, d-asta s-a sinucis Calin Nemes. " Atunci am luat atitudine in fata unui ton fanfaronad al 'politicienilor': Aici zace un om care a spus ca nu isi va face din iubire o profesie, dar voi ii folositi moartea pentru profesia dumneavoastra de patrioti. Si aveam dreptate sa reactionez asa. Nimeni nu mai vorbea de "omul Calin Nemes" Toti incercau sa stranga capital din "revolutionarul Calin Nemes". Nu stiu de ce s-a sinucis Calin, dar asa cum eu nu stiam, nici ei nu stiau. Poate ca revolutia le-a fost furata "lor", dar un om murise. crede-ma, la ora aia, intelepciunea inca nu calmase tonul justitiar al doamnei Cornea. In 96 tonul justitiar al lui E. Constantinescu nu era atat de calm si intelept ca acum.
Pe vremea cand CDR-ul incerca sa schimbe parcursul Romaniei - astazi ne apare transparent de "firesc" spre ce ne indreptam cu totii - pe vremea aceea mai exista un soi de inocenta. Acum nu mai exista. Eu nu mai sunt inocenta, nici voi, nici altii nu mai sunt. Am vazut cu totii ca inocenta e un bull-shit in Romania; cel mult actritele ingenuue isi mai gasesc un rol cat de cat p-aici.

Nu mai sunt ingenuua, dar asta poate fi si o calitate: acum stiu cu cine trebuie sa ma bat, in 18 ani am inteles pe unde se fura, cine si cum. Nu atat material se fura, ci mai ales MORAL ). Cum stiu eu, stiu si altii.
Vocile CDR-ului au ramas adolescentine, la varsta inocentei (de contaralta, vezi E. Constantinescu?!).
Nici macar acum acesti copii nu inteleg ca acest ton cu care Romania trebuie aparata in afara, nu mai are de-a face cu realitatea de pe teren. ROMANIA TREBUIE APARATA INAUNTRU, IN INTERIORUL GRANITELOR PROPRII, TREBUIE APARATA DE UN SINE MONSTRUOS DEFORMAT IN 18 ANI DE O MANIPULATOARE "PSIHANALIZA".
Ca sa fim total on topic cinemagia: va mai amintiti de Marlin Monroe? Ce frumos ar fi fost ca macar psihanalisul ei sa fie "concediat" mai repede.

Pentru mine, rolul acestui psihanalist care combina toate visele intr-un mozaic propriu si le restituie pacientului intr-o interpretare care impinge la suicid, se numeste ILIESCU. Oricine bate palma cu acest "monstru" se molipseste de "buba neagra".

Oricat ar fi viata politica de la noi de "cacao", oricat de scarbiti am fi, trebuie sa facem un pas inapoi si sa vedem DE CE AM AJUNS ASA? CE TEORII NI S-AU BAGAT CU LINGURITA PE GAT SI DE CAT TIMP?

Ganditi-va insa la urmatoarea intrebare: sa imi pese de tara din care fac parte, se poate cataloga drept vadimism, pashoptism intarziat, a la eliade legionaru' sau Cioran legionaru'? Dati-va fiecare in parte raspunsul . Eu chiar il stiu: nu ma vad traind in alta tara. Ma incapatzanez sa traiesc aici indiferent daca asta ma face sa lucrez ca un sclav pe plantatia de bumbac, indiferent daca vand un scenariu si din bani pot sa imi iau macaroane, creioane colorate si seminte pentru alta plantatie de bumbac , indiferent daca trebuie sa ma incapatzanez ca ceva, la un moment dat, SE VA SCHIMBA.

PS. Marx, da un search pe arhive si ai sa vezi ca au fost oameni care s-au dezis din start de anumite contestatii. Motivul lor nici eu nu il mai stiu. Al meu a fost: corectitudinea jocului.
Stiam la ce joc ma inham. Nu puteam spera prea mult: calitatea proiectelor in dezvoltare propuse pe scenariile scrise trebuia sa fie suficient de hot. A fost sau n-a fost?
Bagheera is offline   Reply With Quote sendpm.gif