Marx, consumul emotional vine din neputinta, frustrarea de a putea schimba ceva. In momentul in care legea poate fi facuta harcea-parcea in urma deselor intalniri dintre politicieni si ea, in momentul in care diversi insi, politicieni doar prin apartanenta lor la un partid politic, continua sa jigneasca constant inteligenta propriului electorat "facandu-l din vorbe", cam ce ar trebui sa simta un om NORMAL?
Intrebai cine e Nicolicea? Nici nu mai conteaza acum: a reusit sa il "suspende" pe Basescu de la radio si televiziuni. In schimb partidele politice au primit timp de "antena". Cum sa nu te infurii la culme cand vezi marlania legiuitorului. Peste noi vor trece cu tavalugul, daca presedintele Romaniei a fost doar un "ciot" pentru ei. Noi nu suntem nimic, aboslut nimic in ochii lor. Cum ar trebui sa ma simt?
E tare trist ce se intampla acum. Vorbesc cu oameni din diverse medii: sunt furiosi, neputinciosi si SPERIATI. Le e frica . Poate ca tu nu vezi lucurile asa, dar crede-ma ca foarte multi altii simt ceea ce simt si eu acum. Eu nu vreau sa plec din tara asta, nu ma vad traind "fericita" in alta parte. Nu e minciuna, nu e patriotism, e ...nici eu nu stiu cum sa numesc. Si altii simt la fel.
NU il apar pe Basescu, dar trebuie ca cetetan responsabil sa iau atitudine impotriva unui joc murdar. Societatea civila, responsabilizarea oamenilor, rezecarea ideii ca romanul ar fi lenes, fricos, las etc, lucruri care ni se tot spun de cand a venit Iliescu la putere, incapatanarea de a gandi logic, puterea de a aprecia corectitudinea jocului, nu scorul unui joc, toate astea vor reusi sa ne redea putin din demnitatea care ne este furata in fiecare zi.
Stiu ca ti se par vorbe mari, si poate ca asa ar si fi daca nu ar avea acoperire. Trebuie sa reintroducem in vocabularul nostru :corectitudine, demnitate, loialitate.
|