View Single Post
Old 24 Apr 2007, 22:38   #12
Liou
Guru

Liou

Quote:
ferreri (cu marea crapelnita)

ce film!...
in carte gasesc si ceva pareri personale legate de acest film? sau face doar parte din acel top 10, ca simpla enumerare?
eu l-am vazut acum (sa tot fie) vreo 4-5 luni pe cultural si l-am gasit foarte.. "incomod" (ca sa nu zic nici intrigant, nici socant..)-un adevarat spectacol al grotescului uman; m-am tot gandit atunci cum sa-l iau, cum sa-l inteleg(cred ca interpretarile unui astfel de film pot ajunge destul de departe, in functie de fiecare privitor-receptor sau, mai bine zis, de momentul in care-l vezi).
intriganta pt. mine a fost pastrarea in film a prenumelor reale ale actorilor (mastoianni era marcello, noiret era philipe, piccoli era michel, tognazzi era ugo). asta a fost ca o oglinda inacceptabila a faptului ca, daca dam la o parte valul ipocriziei, prejudecatii,al punerii in scena, etc, oamenii sunt de fapt ca-n la grande bouffe??). nu stiu daca am reusit sa-mi fac inteleasa ideea..oricum as dori sa-mi lamuresc chestia cu prenumele(asta daca este vreun clenci la mijloc).

adevarul e ca, cu cat trece timpul, unele filme care mi s-au parut "socante" acum cativa ani, ajung sa-mi para obisnuite sau decente in prezent. asa mi s-a intamplat cu "strigate si soapte"- l-am gasit socant(mai mult dpdv psihologic ) in liceu, apoi 'socant' in grade atenuate, in facultate si de curand. la fel cu "delicatessen" sau cu "insula" (lui kim ki-duk). noroc ca mi-am inregistrat marea crapelnita, sunt curioasa cu ce ochi il voi vedea peste cativa ani.

si as mai adauga la filme soc si "Viva la muerte" (Arrabal).
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif