View Single Post
Old 21 Apr 2007, 07:54   #60
Liou
Guru

Liou

[
Quote:
i]Wrong![/i] Situatia e prea serioasä ca sä ne permitem luxul absenteismului: "Nici unul nu e bun, deci nu votez!". DIMPOTRIVA, asa ceva ar merge în eventualitatea (unde n-am träi s-o vedem si pe asta!!!) unui: "Toti sunt buni oricum, asa cä pot sä mä duc la iarbä verde!". Dar când ai de ales între douä (sau mai multe) rele, esti dator cel putin fatä de tine însuti, din instinct de apärare (ca sä nu mä refer acum la societate si la natiune) sä-l alegi pe cel mai mic. Altfel, tu stai cu burta-n sus si nu mai poti de încântare c-ai avut "dignitate" si n-ai votat cu nici unul dintre mizerabili - si una-douä vine mizerabilul äl mai räu, care-ntre timp a câstigat (cä l-ai läsat si tu sä câstige!), si ti-o trage!
Nu v-a ajuns cât ne-au tras-o guvernärile mafiocratice F.S.N./F.D.S.N./P.D.S.R./P.S.D.?
Asa cä acum, dacä vrem sä reducem la minimum riscurile de a ne-o trage cineva, ne sältäm frumos curu' de pe fotel si mergem sä le-o tragem ALORA: P.S.D., P.R.M., P.C., plus curva penelistä. Ei sunt INAMICUL PUBLIC NR. 1. Dupä ce-i lichidäm pe ei, vedem ce urmeazä: dac-atunci se va dovedi cä Bäsescu si P.D.-ul erau räul imediat urmätor (Inamicul Public nr. 2, cum ar veni), nici o problemä: îi radem si pe ei. Va fi comparativ mai usor, decât a fost cu super-mafia asta nationalä.

absolut de acord cu tine. asa mi-am zis si am votat de fiecare data: in loc de iliescu, mai bine constantinescu, in loc de vadim, mai bine iliescu, in loc de nastase, mai bine basescu. intotdeauna am ales raul cel mai mic.
insa in acele situatii stiam ca votul meu favorabil pentru unul il indeparta clar pe celalalt.

in situatia de fata, e altceva. "noi" votam acum(in mai) pentru demiterea presedintelui basescu(dupa perioada lui de suspendare). deci numai cei care vor sa-l demita vor merge la vot, si, cnf. constitutiei, demiterea se valideaza daca mai mult de jumatate +1 din populatia cu drept de vot(deci cam 9 milioane de romani) isi vor exprima aceasta dorinta. restul, deci cei care nu vor sa-l demita pe basescu, pot sta acasa! absenteismul lor in situatia asta, nu inseamna vot "contra basescu", ci vot favorabil, pentru, "pro" basescu. deci entuziasm-entuziasm, dar nu prea mare, ca votam gresit (pe cine nu vrem). ne trezim acolo 10 milioane de romani plin de bune intentii si,de emotie, reusim sa-l demitem pe basescu.
Am I wrong?
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif