@Ayana: (cä pân-am scris eu, au mai apärut vreo trei mesaje)
Wrong! Situatia e prea serioasä ca sä ne permitem luxul absenteismului: "Nici unul nu e bun, deci nu votez!". DIMPOTRIVA, asa ceva ar merge în eventualitatea (unde n-am träi s-o vedem si pe asta!!!) unui: "Toti sunt buni oricum, asa cä pot sä mä duc la iarbä verde!". Dar când ai de ales între douä (sau mai multe) rele, esti dator cel putin fatä de tine însuti, din instinct de apärare (ca sä nu mä refer acum la societate si la natiune) sä-l alegi pe cel mai mic. Altfel, tu stai cu burta-n sus si nu mai poti de încântare c-ai avut "dignitate" si n-ai votat cu nici unul dintre mizerabili - si una-douä vine mizerabilul äl mai räu, care-ntre timp a câstigat (cä l-ai läsat si tu sä câstige!), si ti-o trage!
Nu v-a ajuns cât ne-au tras-o guvernärile mafiocratice F.S.N./F.D.S.N./P.D.S.R./P.S.D.?
Asa cä acum, dacä vrem sä reducem la minimum riscurile de a ne-o trage cineva, ne sältäm frumos curu' de pe fotel si mergem sä le-o tragem ALORA: P.S.D., P.R.M., P.C., plus curva penelistä. Ei sunt INAMICUL PUBLIC NR. 1. Dupä ce-i lichidäm pe ei, vedem ce urmeazä: dac-atunci se va dovedi cä Bäsescu si P.D.-ul erau räul imediat urmätor (Inamicul Public nr. 2, cum ar veni), nici o problemä: îi radem si pe ei. Va fi comparativ mai usor, decât a fost cu super-mafia asta nationalä.
* * *
ASEL: - Când eram tânär ca tine, la un moment dat, am fost eliberat dintr-o închisoare - la fel ca asta. Nu peste mult, mi-am dat seama cä nimerisem în altä închisoare - mai largä.
TOMAS: - Si-atunci...?
ASEL: - Atunci? Atunci, iesi în închisoarea cealaltä! Si când te vei gäsi acolo, iesi în cealaltä! Si din aceea, în cealaltä! Adevärul te asteaptä în toate, nu în nemiscare!
- Antonio Buero Vallejo, "Fundacion" - "Generoasa fundatie", T.N.B., 1978, regia Horea Popescu; cu: Gheorghe Cozorici, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Costel Constantin, Ilinca Tomoroveanu, Serban Iamandi, Alfred Demetriu, Emil Muresan
(Spectacolul meu favorit din toate timpurile; citatul de mai sus mi-a devenit model si reper în toate situatiile ca asta de-acum.)
|