Ce faceti, mä, din mine-aici? "Thomas Mann"? :shock: De ce nu Vechiul Testament, Noul si Mijlociul?!? Fiti seriosi, mie-mi convine doar sä fiu n Pitbull de Pitbull al cronicii de film, si nimic mai mult. Mai ales cä, asa cum bine ati observat, îmi place enorm s-o gândesc si s-o scriu. Apropo de faza aia de-acolo, "träiesc cronica mai mult decât filmul" NUMAI în cazul când la film n-am ce träi - ca sä nu ies în pierdere. Da' ia sä ne gândim la
"City Lights", sau la
"...Rubliov" - cum, Doamne ia-mä, as putea träi särmanele mele rânduri scrise mai intens decât acele capodopere?
Acuma, câteva räspunsuri:
Nu esti singurul care n-a înteles începutul voit "rupt" al cronicii la "Ghost Rider" - e clar c-ar fi trebuit sä folosesc o ironie mai explicitä. (Apropo, vreo doi retardati de pe cinemocofan.ro au ajuns chiar sä-mi doreascä moartea fizicä din cauza lui, cu înjuräturi si obscenitäti mai ceva ca-n Zäbräut!) Sperasem sä fie clar cä-i la misto. Singura legäturä cu filmul era apropo de cultura motociclistilor - imaginea-tip a riderului în piele neagrä. Dar, filmul fiind atât de slab, inconsistent si adesea chiar ridicol, am construit introducerea cam la fel - adicä, povestind ca la o bere, cam cherchelit, o întâmplare cu Nicu Covaci, fi-miu când era mic, motociclete si triciclete... Am intrat în derizoriu PRIN derizoriu. Sigur cä nu m-am ostenit s-o elaborez, am scris-o cum mi-a venit, doar era
"Ghost Rider", nu
"Easy Rider"!
Altfel, fatä de film, am fost mai îngäduitor doar pentru cä efectele speciale sunt reusite, motocicleta chiar aratä misto (transfiguratä), are ritm narativ, nu m-a plictisit, si nu se ambitioneazä sä-si depäseascä conditia. Strict un cadou pentru fanii BD-ului, cum spuneam. Sigur cä scenariul e cretin, cä dialogurile-s ridicole, cä simpla idee cu scheletul în fläcäri e de râsu' pizdii - da' dacä stä-n banca lui, eu de ce sä-l înjur? Ajunge doar sä-l disec si sä spun ce-am gäsit înäuntru.
Cronica la
"Azucena" o gäsesti în sectiunea "Cinematografia româneascä" (e destul de sus în paginä, se vede usor), sau pe Liternet (a doua din coadä).
Cam asta ar fi... cred - c-ati spus/întrebat multe.