Thread: Biopic
View Single Post
Old 04 Apr 2007, 10:01   #10
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Da, am citit cateva carti despre tipu' asta, mai ales una groasa, neagra si c-o cruce pe coperta unu, plus ca se tot vorbeste despre el la televizor si-n niste stabilimente care miros a tamaie de zici ca tocmai a castigat concursul Megastar....

Eu sunt mai sceptic de felul meu, asa ca am dubii mari in ceea ce priveste Biblia. Si daca tot e ea plina de metafore (vezi VT-ul), de ce nu s-ar continua metaforele si interpretarile si exagerarile si-n Noul Testament? Oricum sunt o multime de teorii care sugereaza ca de fapt lui Iisus nu-i curgea niciun strop de divinitate prin vene. Nu spun ca le aprob, dar nici nu le pot trece cu vederea, si-n acelasi timp ma intreb daca sentimentele mele religioase (exista!) nu sunt efectul educatiei si-al presiunilor psihologice exercitate de persoanele religioase cu care am interactionat de-a lungul vietii. Prin urmare dezbaterea "Jesus of Nazareth" este sau nu un biopic este reflectarea dezbaterii (in desfasurare) "ce-a fost si ce n-a fost Iisus?". Calitatea unui/de biopic rezida si intr-o documentare minutioasa si in certitudinea ca faptele prezentate in film s-au petrecut aidoma si-n realitate. Altfel pot sa fac si eu un biopic despre Ion Creanga si sa zic ca a fugit in Anzi cu Mata Hari si-au devenit mari consumatori de ciuperci halucinogene, dar nu stiu pe cine-o sa conving...

Deci continuu sa cred ca statutul de biopic al lui "JoN" e in continuare extrem de discutabil.