The Fountain - 9.25/10. In sfarsit am vazut si eu capodopera lui Darren Aronofsky...care chiar e o capodopera. In schimb nu e pe intelesul tuturor...prezinta 3 povesti, initial fara scop comun, dar ajung in final sa aiba punct comun. Cele 3 povesti reprezinta de fapt trecutul, prezentul si viitorul, astfel subliniind motivul timpului, al nemuririi. Asa cum am inteles din Pi si Requiem for a Dream (ambele creatii ale lui Aronofsky) regizorului ii place sa foloseasca zeci de subintelesuri si mesaje, in cazul de fata, spirituale care nu sunt pentru majoritatea spectatorilor, deci din acest punct de vedere filmul nu este unul de tip Hollywoodian, ceea ce e cu siguranta un lucru bun. Cu intelesurile si cu cele 3 povesti, filmul se vrea a fi unul filosofic, unul la care o persoana merge cu mintea deschisa si se asteapta la ceva neobisnuit, ceva incitant...ceva care necesita putina munca a creierului. Mie mi-a facut placere sa pun cap la cap ideile si cred ca e unul din cele mai reusite filme ale anului 2006...ca sa nu mai spun ca imaginile m-au uimit si incantat.