View Single Post
Old 26 Mar 2007, 14:03   #1
dribbler
Novice

dribbler

Send a message via Yahoo to dribbler
Cinemagia HEAR me out !

Desi am auzit de site-ul cinemagia de ceva vreme, doar de curand am inceput sa citesc continutul cu atentie. De regula vizitatorii acceseaza site-ul in mare parte pentru ca e vazut ca un fel de portal pentru a se tine la curent cu noile aparitii si a afla la ce cinematografe ruleaza.

Azi mi-am facut cont pe acest forum pentru ca am observat ca sunt oameni care chiar stiu ce vorbesc pe-aici (nu, nu suport grupies dar demult n-am mai intalnit oameni cu care sa port o conversatie pe tema filmelor din care sa reusesc sa invat ceva - sau poate ca nu ies din casa atat de mult ). Si inainte sa mi se stearga post-ul pentru off-topicitate sa sarim direct la urmarire: Am o mare sugestie: trebuie neaparat un SUB-forum si pentru MUZICA DE FILM. Sper ca nimeni de-aici sa nu (mai) subestimeze importanta soundtrack-ului si ilustratiei muzicale ca parte integranta dintr-un film. Actorii, regizorul, scenariul si muzica dintr-un film sunt elemente cu aceeasi greutate in calitatea productiei respective. Nu stiu daca nume ca Ennio Morricone, Angelo Badalamenti, Chris Botti - si nu m-as mai opri din scris daca as incepe cu adevarat lista asta - lasa pe cineva din staff-ul site-ului indifierent. De asemenea sunt multe trivia-facts legate de muzica de film foarte interesante: spre exemplu nu stiu cata lume NU STIE de melodia celor de la The Verve - Bitter Sweet Symphony (Cruel Intentions - RD: 1999). Insa pariez ca multa lume nu stie de faptul ca bine-cunoscutele viori folosite pe toata melodia sunt de fapt semplate din piesa celor de la Rolling Stones - The Last Time. Si cei de la The Verve au fost nevoiti sa plateasca 100% din incasari celor de la Rolling Stones pentru ca nu au fost creditati pentru Bitter Sweet Symphony.

Ca sa nu ne adancim foarte mult in exemple cred ca ati inteles ideea si trebuie neaparat un spatiu OFICIAL si CUPRINZATOR referitor la MUZICA DE FILM aici pe Cinemagia.RO. Daca se va infaptui, pot paria pe alte mii de membrii pe forum + pe utilitatea multor subiecte legate de muzica de film pentru mii de romani.

Din pacate singurul topic referitor la muzica (si aceasta nu neaparat de film) se afla in sub-categoria CAFENEA . E ca si cand ai incadra Casablanca in acceasi categoria cu Malibu's Most Wanted la categoria FILME. Right mates ?

Without further adue, astept un reply ASAP ca sa putem pune la punct lucrurile.

Numai bine, drib