Thread: 300
View Single Post
Old 21 Mar 2007, 15:22   #14
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Gata dom'le, hai c-am rezolvat-o!
Lista de reabilitäri:
"Päcalä se întoarce" = folclorul românesc în viziunea lui Geo Saizescu
"Ticälosii" = coruptia româneascä în viziunea lui Dinu Seralu.
"Si totul era nimic" = maneaua musulmanä în viziunea lui Nichituta.
"Azucena" = tâta de pe Prut în viziunea lui Muresan.
(Nu mai continuu, da' ghiciti ce urmeazä: Lupta de la Vaslui... Domnia lui Vlad Tepes... Chirita... Capra cu trei iezi... numa' viziuni!)
Uraaa! Renäscurä cinematografia româneascä ca gäina din propriu-i ceaun!

* * *

Apropo de Viorica Bucur - si mie mi-a spus aceeasi pärere; din respect pentru ea, n-am räspuns. La cât cinema stie, are voie sä-i placä si câte-un stiftulet, din când în când. Ce, mie nu-mi place "Nemuritorii"? (Numa' cä eu nu insist cä-i bun - recunosc cinstit: am avut cinspe ani cândva...)
Dar strict apropo de argumentul respectiv: tocmai ASTA E, cä am simtit prea putin violenta si brutalitatea primordiale ale acelor vremuri; erau atât de sofisticat si fals filmate, atât de kitschos, atât de coregrafic-computeristic, PLUS LOGOREILE ALEA POLITICO-IDEOLOGICE pe care le-am mai amintit, încât numai lupte din antichitate nu-mi sugerau; mai degrabä jocuri video. Si ce nevoie am de ele la cinema? Imi plac de mor - acasä, uite-AICI, pe gratis, când vreau eu si färä sä le bag nimänui pe gât. (Apropo, Troia am cucerit-o, da' la Lepanto mi-au tras-o!)
Fac o paralelä cam fortatä, da' o sä prindeti ideea, cä sunteti bäieti destepti: nu m-ar fi deranjat DELOC niste lupte d-alea, filmate cu sinceritatea frustä a lui Cristi Puiu, de pildä. Mä rog, nu sä-i decapiteze pe bune, c-aici nu suntem la Bagdad - da' mäcar sä nu se simtä asa de naspa calculatorele!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif