View Single Post
Old 20 Mar 2007, 22:20   #7
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by Alex Leo Serban:
1 asta e stilul lui philip glass, iti place sau nu-ti place, dar nu-i poti pretinde sa si-l 'skimbe' k nu e un simplu mercenar: e un mare compozitor, kre si-a creat o notorietate in lumea muzicii serioase inainte d a deveni celebru in muzik d film!
tu te uiþi la ce zici? ãsta "mare compozitor"? ºtiu foarte bine de aºa-zisa notorietate a lui în "lumea muzicii serioase". problema e cã muzica lui de acum 30 de ani e identicã cu cea de azi folositã în filme. acelaºi model: o celulã de 3-4 note plimbatã pe cîteva acorduri simple doar ca sã gîdile urechile maselor. aºa ceva poate compune oricine. îþi creeazã o singurã stare (pt mine de disconfort), ori un film are nevoie variaþie. da nu-l duce capu la mai mult.
o sã zici cã domne, e minimalist ºi de aia scrie aºa. atunci de ce alþi compozitori din acest curent au fost în stare sã compunã muzicã mult mai bunã: Cage, Feldman, Young?
nu vreau sã-ºi schimbe stilul. e suficient sã moarã ºi sunt mulþumit.

Hanz Zimmer e ok pentru un compozitor de muzicã de film, True Romance (chiar îmi place melodia "you're so cool" din soundtrack) ºi Green Card, în rest nu prea mi-l amintesc. apropo, în Green Card mi-a plãcut cel mai mult piesa cîntatã de Gerard Depardieu la pian pe care, din pãcate, n-am regãsit-o în soundtrack. ºtie cineva cine a compus-o?