Apocalypto
Chiar daca poate nu-ti plac de obicei filmele cu un erou mare si tare care se bate si sparge tot ,"jaguarul" bestial care-si apara familia si pamanturile , filmele lipsite de subtilitate cu un parcurs si un final oarecum previzibile ,Apocalypto are forta .Mie mi-a placut.Probabil asta datorita tensiunii permanente create prin modul in care a fost scris ,filmat, jucat . Violenta extrema amplifica acea tensiune , te surprinde .Si e bine cand un film te surprinde cu ceva
Si Tarantino,Gibson si probabil multi altii stiu cum sa foloseasca asta in favoarea filmelor lor.
Imi place faptul ca este limba respectiva, distributia , atmosfera . Te pacaleste bine .
Totusi mi s-au parut ciudate unele miscari ale camerei(desi majoritatea scenelor mi s-au parut foarte ok filmate ,editate,etc ) si din pacate nu stiu exact sa descriu ca sa-mi explice si mie oamenii care se pricep.Unele foarte statice sau usor ametite cred. Oricum, nu-mi dau seama daca senzatia mea ca au parut neslefuite si oarecum lucru de amator a fost gresita . Probabil a fost si scenele respective sunt bine asa cum sunt.
Oricum, nu este un film pentru oamenii care au o problema cu mult rosu,mult verde si multe piercinguri :w00t: