View Single Post
Old 10 Mar 2007, 00:22   #19
herbert
Guru

herbert

Re: NU SUNTETI DELOC CE propun numele???

Originally Posted by marx:
Originally Posted by herbert:
Gelu Ionescu - profesor excelent, admirabil realizator de emisiuni culturale la Radio Europa Libera. a scris o foarte buna carte despre Eugen Ionescu si cateva - bune - carti de memorialistica, intre care "Copacul din campie"...
Gelu Ionescu a fost profesor ?!?!?!?!
stiam ca scria cronichete in revista Cinema prin anii '70 si apoi a facut "saltul"....

da, a predat la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filologie, pana in 1982 cand a plecat din tara...
vezi un interviu cu el in Observator culltural din 2006, Nr:326, luat de Simonca...
iata un fragment:
"Astazi recititi Muntele vrajit si pentru iesirea dintr-o anumita depresie?
Nu stiu daca am citit-o vreodata in sensul asta; este foarte posibil. Cert este ca eu am recitit Muntele vrajit de vreo patru-cinci ori si mi-a placut atit de mult incit am facut un curs despre Thomas Mann la Facultatea de Filologie, unde predam. Eu le vorbeam despre Muntele vrajit in vreo patru-cinci seminarii.

Cine venea la cursurile despre Thomas Mann?
Am facut Thomas Mann impreuna cu o serie, in 1980, unde participau la cursurile mele Mircea Cartarescu, Cristian Teodorescu, Mariana Marin. in anul urmator, i-am avut studenti pe Calin Mihailescu – stabilit acum in Canada, pe Liviu Papadima, pe Rodica Zafiu. Am avut serii foarte bune. Seria din 1982, in ultimul an cind mai eram in Romania, era cu Traian Ungureanu si cu Ioana Parvulescu. Nici o luna n-am lucrat cu ei. in noiembrie, am plecat din Romania."