View Single Post
Old 09 Mar 2007, 20:10   #49
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Re: pe mine m-a enervat/dezgustat total

Originally Posted by Pitbull:
Bänuiam de mult, dar ieri am aflat din surse sigure o serie de chestii care mi-au confirmat supozitiile.
Exhibitionismul nemotivat din filmele lui Pintilie îsi are originea în frusträrile lui din copilärie. Psihiatric vorbind, e un copil într-un trup de bätrân, obsedat sä vadä (mai mult, sä filmeze, sä le arate si altora, cât mai multor spectatori) cât mai des si cât mai clar, oameni goi (retineti, aparitiile din acele secvente nu sunt "nuduri", ci "oameni dezbräcati în pielea goalä"), pentru a sfida tabuurile si conventiile sociale.
Din acelasi motiv, înjurä, vorbeste vulgar cu echipa, îi terorizeazä pe toti, etc. La fel se explicä si atractia lui spre subiecte si medii sordide, si imaturitatea stângace cu care le filmeazä, montajul abulic, si mai ales agresarea sexualä a actritelor (pe Coca Bloos a socat-o atât de tare, încât era sä refuze rolul) - ca o prelungire falicä, o formä de autoconfirmare.

Imi pare rau moncherule dar Pintilie ramane number one. Era si inainte si va mai fi multi ani de acum incolo. Acum ceva timp ma soca si pe mine asta (pwuli, cururi, etc), iar la o secventa din Prea Tarziu, vazuta intamplator, mi-am dat seama ca e un film de-al lui. Dupa aia l-am vazut k lumea.
Secventa descrisa mai sus (am transcris dialogul) e bestiala, cred ca e cea mai tare din tot filmul (+finalul), e facuta sa socheze, arata ceva ce se intampla in intimitate, in fiecare cuplu, dar eu unul nu am mai vazut asta pe ecran, cel putin nu la ai nostri. O fi Pintilie snuffer?
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif