Originally Posted by TAMARAINSA:
M-am ratacit ca SCUFITA ROSIE in padurea ADORMITA.
Totusi filmul comunica...
Nu se joaca de-a OMUL NEGRU N-A VENIT desi este ora UNU?
Era un joc tampit pe care nu-l intelegeam la 5 ani, cand se facea colectivizarea....
Asa m-au speriat ai mei cu COLECTIVIZAREA, CANALUL, etc incat azi cand citesc acest site am aceea si stare????????????????????????????????????????????? ????????//
SOS
|
Analiza semiotica 8) :
1.titlul mesajului indica o indecizie: ar vrea sa fie o afirmatie, dar se folosesc trei semne de intrebare; intelegem ca s-a vrut o intrebare retorica, in concluzie. Sunteti oare ce propun
e numele? sau varianta - daca ar fi sa mentinem negatia pe care o foloseste T. :Nu-i asa ca nu sunteti ce propune numele?
2.Dar Observam ca acordul nu e facut; ca in cazurile "astia ne conduce", "capetele ne doare";
sau poate ca in "NU SUNTETI DELOC CE
propun numele???" acordul vb. "propun" se face cu pluralul subst. "nume", iar nu cu substantivul articulat prin articol hotarat. Variantei in care "nume" e folosit la plural nu-i gasesc -inca- o explicatie.
3.lui TAMARAINSA ii plac comparatiile : (ea sau) el este Scufita rosie; ma rog,
ca Scufita Rosie; T.recurge si la metafore "topicul vazut ca o padure adormita". Ca s-a ratacit in padure am inteles- sau nu- partea cu "adormita" e din alt scenariu.
4."Totusi filmul comunica...
Nu se joaca de-a OMUL NEGRU N-A VENIT desi este ora UNU?"- afirmatia de la inceput e incarcata cu bogate semnificatii filozofice, continuarea aducand o aura oculto- ermetica mesajului.
5.Care e ,insa,jocul de la 5 ani?Daca am fi stiut, mesajul s-ar fi dezlegat; totul se reduce la psihanaliza; ce ne marcheaza in copilarie, se rasfrange peste ani. Avem doar cateva indicii, nu suficiente: COLECTIVIZAREA, CANALUL;
6.TAMARAINSA, mai scrie-ne, suntem aici ca sa te ajutam.