View Single Post
Old 27 Feb 2007, 14:23   #19
mihaifulger
Senior

mihaifulger

Send a message via Yahoo to mihaifulger
Re: "Noul val" se lanseaza (si) editorial

Originally Posted by Carmine Galante:
Sa fim seriosi astea sunt filme de 60 de ani si m-am cam saturat sa fie puncte de reper. In acceptiune mea nu exista un val nou romananesc, iar singurul regizor care poate fi luat in seama dupa revolutie ramane DOAR Lucian Pintilie. Astia noi (chiar daca sunt mult mai apropiat ca varsta de ei) nu m-au convins deloc.

Te cam contrazici putin: nu mai vrei ca "Duminica la ora 6" sau "Reconstituirea" sa fie puncte de reper, dar crezi ca, dintre regizorii de dupa revolutie, Pintilie este singurul regizor care poate fi luat in seama?!
Din pacate, nu prea avem la ce sa ne raportam dintre filmele de pana in 1989, de aceea ii inteleg pe cei care afirma ca nu am avut (ba chiar nu avem) o cinematografie.
Sper, totusi, ca vreunul dintre regizorii din "noul val" sa ajunga sa te convinga, desi, daca nici "Lazarescu" n-a reusit-o, mi-e greu sa spun cine va putea s-o faca...
You see, this profession is filled to the brim with unrealistic motherfuckers. Motherfuckers who thought their ass would age like wine. If you mean it turns to vinegar, it does. If you mean it gets better with age, it don't.
mihaifulger is offline   Reply With Quote sendpm.gif