Originally Posted by mihaifulger:
Altfel spus, cat vom mai fi pe val? Crezi ca peste cinci ani filmele romanesti vor fi la fel de vanate de marile festivaluri precum cele - sa spunem - iraniene sau coreene?
|
:lol: Pentru mine, vanatoarea de la festivaluri inseamna destul de putin. Eu vreau filme vanate de public in salile de cinema ALE LUMII :oops:
Optimismul meu, dara, este monumental, si pentru mine ce s-a vazut pana acum sunt doar semne incipiente. De aceea nu admit ideea "trecerii peste rand" pe principiul unui premiu/succes. "Cec in alb"? De ce ar avea orice profesionist, cat de mic, nevoie de asa ceva? Ce i se cere primului debutant poate constitui un impediment pentru marele premiat? Acesta din urma are dreptul sa trateze cu flit un concurs din care vin miliarde? Pe ce lume? De ce?
Uite asa se construieste, pardon, se continua Romania aia pe care o vrem uitata cu totii.
Ai dreptate: va exista mereu pericolul inlocuirii unor "elefanti" sau "dinozauri" cu altii, "de-ai nostri", dar cred ca deocamdata putem sa ne asumam aceste riscuri.
|
BA NU, FRATE, NU PUTEM! Si este treaba criticii sa o spuna! Nu putem nici cu o virgula sa ne abatem de la regulamente! It's that simple! Asa construiesti o lume civilizata, nu cu "cecuri in alb", cu "neve"-uri, pe "incredere". Asa a mers pana acum si de asta ne era sila, remember?
La noi, institutia criticii (si nu ma refer numai la cinema) este in cadere libera de ani buni... Criticii ar trebui sa faca mai mult zgomot, spui tu, dar ce sa faci daca te adresezi unor surzi?! Cand un film precum "Garcea si oltenii" sau "Orient Express", desfiintate de toti criticii (cei care le lauda nu pot fi numiti critici), atrag in sali un numar record de spectatori, iar un Corneliu Porumboiu sau Radu Muntean de abia aduc cateva mii, nu-ti vine sa te lasi de meserie?
|
Lasa, ca stii tu ce vreau sa zic
Si nu, sa nu iti vina sa te lasi de meserie, sa te extinzi, acum sunt si bloguri, si forumuri, si alte forme de a ajunge la ceilalti, si sa o tii pe a ta, sa mori cu ei de gat!