View Single Post
Old 27 Feb 2007, 13:40   #17
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Re: "Noul val" se lanseaza (si) editorial

Originally Posted by mihaifulger:
Foarte bun citatul ales de tine. Sa-si fi consumat oare rezervele si entuziasmul nu doar actorii, ci si spectatorii tineri, care asteapta de multi ani aceste filme?
Articolul apartine Ioanei Uricaru, am uitat sa dau autorul. De dragul acestei discutii interesante am sa mai scriu din el p-aici, ca sa vezi cum se analizau chestiile in '99 (la fel ca si azi si la fel ca si in obositele anchete ale revistei Cinema, care incep de prin 1966 :w00t: . Toate au aceiasi tema pe mici variatiuni : Cinematograful romanesc incotro? Unde sunt filmele domnilor? Conditia filmului ro. in lume ? Influentele lui, noul val etc etc etc, de fiecare data ca puncte de referinta se luau filme precum Padurea spanzuratilor, Moara cu noroc, Reconstituirea, Duminica la ora 6 si inca doua - trei exemple. Sa fim seriosi astea sunt filme de 60 de ani si m-am cam saturat sa fie puncte de reper. In acceptiune mea nu exista un val nou romananesc, iar singurul regizor care poate fi luat in seama dupa revolutie ramane DOAR Lucian Pintilie. Astia noi (chiar daca sunt mult mai apropiat ca varsta de ei) nu m-au convins deloc.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif