View Single Post
Old 15 Feb 2007, 11:32   #9
JeanBica
Novice

JeanBica

Topul meu:
You've Got Mail
Sleepless in Seattle
West Side Story
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Love Story
Barefoot in the Park
Amantul

Ordinea este aleatoare. Nu se poate spune ca unul a fost mai bun decat altul...sunt diferite unul de altul, sunt filme sensibile, sunt filme in care iubirea este tratata diferit. Sunt filme cu un scenariu "pufos" sau cu un regizor care a stiut sa puna in valoare actorii sau subiectul sau sunt filme facute de actorii...fiecare reprezinta ceva pentru mine...

Cele doua filme a echipei Hanks si Meg Ryan, You've Got Mail si Sleepless in Seattle, sunt deosebite si au un loc in topul meu datorita unui cumul: scenariu si joc. Tot aici as fi bagat si Kramer contra Kramer, un film la fel de sensibil, dar nu un film care sa se incadreze in topicul dat.

Love Story, Barefoot in the Park si West Side Story sunt filme-legenda...nu cred ca trebuie motivate locurile lor si fiecare dintre ele au pentru mine un corespondent direct cu viata mea, deci exista si o doza de subiectivism...

Amantul este cel mai senzual film pe care l-am vazut, un film al carui regizor si cameraman, omul cu luminile cei doi protagonisti au fost aproape de perfectiune...Repet, un film extrem de senzual care a dovedit ca se poate face arta doar cu o camera video bine manuita, lumini bine folosite si doua trupuri superbe.

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain si Eternal Sunshine of the Spotless Mind...primul este straniu, haios, interesant si apreciez povestea de dragoste dintre cei doi protagonisti...doi inadaptati ai unei lumi dezadaptata...doi oameni care traiesc intr-o lume a lor care este mai frumoasa decat a noastra...Eternal Sunshine of the Spotless Mind...este ceea ce ne-am dori multi sa facem sa uitam, dar in acelasi timp nu vrem sa uitam nimic...dar aceasta ne dam seama uneori prea tarziu...de aceea sunt bune filmele...pentru ca dragostea sa invinga si problemele vietii cotidiene sa fie uitate atunci cand stai cu persoana iubita si privesti un ecran...
JeanBica is offline   sendpm.gif