View Single Post
Old 09 Feb 2007, 15:31   #6
tudorrr
Novice

tudorrr

calitatea filmului

salut leonard,

ma numesc tudor, ma ocup de organizarea acestui eveniment si as vrea sa clarificam lucrurile pentru ca fiecare sa stie ce il asteapta la ocs. (deschid o scurta paranteza, inregistrarea pe dvd s'a facut de pe o caseta, insa de pe una beta, pentru cei care stiu, calitatea fiind mult mai buna din beta decat din vhs. dar astea sunt detalii..)

conditiile de vizionare reprezinta un punct important al discutiei, mai ales ca vorbim despre film. reamintesc tuturor celor interesati ca locul in sine este o cafenea interactiva, cu terminale de net gratuite asezate la dispozitia oricui, un spatiu alternativ unde se tin proiectii/concerte/improvizatii de teatru, si nu o camera de mall cu fotolii de piele, o sala de concerte sau o sala de teatru. pelicula nu este "jalnica", este maximul ce se poate obtine dintr'un proiector, un ecran de 2 pe 2 metri si un dvd cel mai adesea original.
oamenii in schimb sunt foarte ok, se poate fuma (oare poti asta intr o sala de cinema obisnuita????), bea o cafea, o cola, iar la final actorul/cineastul invitat vorbeste despre film. (revin, e asta o practica obisnuita in cinematografele romanesti?), intrarea este libera si neconditionata, consumatia nefiind obligatorie.
leonard, astea sunt lucruri pe care ori nu le ai remarcat, ori nu ai vrut sa le mentionezi. nu neg, sunt convins ca pe calculatorul tau se vede mult mai bine, dar repet, ocs este un spatiu alternativ, cu "bunele" si cu "relele" lui. cu actori si regizori pe care nu i vezi in fiecare zi, cu optiunile lor, cu viziunile lor, cu parerile lor despre care nu citesti in fiecare zi.
stii ce mi a zis cineva dupa discutiile post proiectie de miercuri? ca se simte foarte relaxat, ca in propria sufragerie, inconjurat de amici, intr o atmosfera informala si deschisa. citind insa ca ai plecat dupa nici 50 de minute, imi dau seama ca nu ai avut timp sa realizezi chestia asta.

despre asta e vorba in demersul ocs vizavi de re play. iti multumesc ca mi ai dat ocazia

tudor
tudorrr is offline   Reply With Quote sendpm.gif