View Single Post
Old 07 Feb 2007, 14:52   #11
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Da, m-am gândit si eu la aspectele pe care le mentionezi tu. Ai dreptate - dar cred cä totul se situeazä la un nivel destul de subtil al constructiei dramaturgice. In cronicä, am încercat sä detaliez oarecum problema. O reiau aici, mai sumar si precis:

1) Arestarea unui suspect pe stradä, ca partizan al lui Obote
2) Atentatul asupra limuzinei
3) Arestarea fäptuitorilor
4) (Ceva. De exemplu: Garrigan inträ în cabinet tocmai când Amin terminä de dat niste ordine; desi el nu observä, noi, ca spectatori, deducem cä erau ordine de represiune.)
5) (Altceva. De exemplu: Garrigan face o vizitä în satul unde lucrase la început; pe drum, vede un sat incendiat, sute de morti, etc. Soferul, sau un ofiter, etc., îi spune cä a luat foc o colibä si incendiul s-a räspândit din cauza secetei, blabla. Garrigan îl crede - sau, poate, i se pare ceva suspect, dar trece usor peste asta si nu mai dä atentie.)

6) Prima referire clarä la masacre si victimele aruncate crocodililor.

Deci, mä refeream la încä douä "trepte" de genul celor exemplificate ca 4) si 5). Asa, as fi simtit tranzitia perfectä.

@Tailgunner
Multumesc. De fapt, "Taiko" a apärut prima oarä prin 2000, la Editura GAREL - dar n-a avut räsunet. Anul trecut, Polirom mi-a cumpärat din nou traducerea.

@Airlight
Mai tii minte faza cu Miracolul din aprilie, anul trecut, si plata datoriilor? Asta era.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif