Thread: Dreamgirls
View Single Post
Old 05 Feb 2007, 09:02   #3
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Da, fuse si se duse. Previzionarea Dreamgirls pentru forumistii Cinemagia a fost o ocazie sa vedem un videoclip de doua ore, cu o poveste destul de interesanta. Primul lucru pe care l-am remarcat: alunitza lui Beyonce, care sarea de pe clavicula stanga pe clavicula dreapta cu o zburdalnicie intrecuta numai de dansurile zvapaiate ale celor de la The Dreamettes.

E interesant de precizat ca povestea filmului are radacini mult mai bine infipte in realitate decat ai putea crede la prima vedere. Sunt voci care au precizat ca fetele de vis sunt The Supremes de la un capat la celalalt, de la trio-ul de amatoare, lansat sub numele de The Primettes, pana la toate loviturile sub centura, relatiile amoroase, ilegalitatile, suferintele si dezamagirile celor trei fete. Ca sa nu mai spun ca aproape toate afisele albumelor din film sunt copiate dupa albumele The Supremes, ca si informatiile despre turnee.

Ce nu mi-a placut la Dreamgirls? Faptul ca nu a stiut unde sa opreasca muzica. Un film mult prea cantat (desi muzica este super ok, iar vocile sunt fantastice, mai ales Jennifer Hudson, care nici macar nu a castigat concursul American Idol in 2004), desi Condon ezita foarte mult inainte de a transforma filmul dintr-o pelicula despre muzica intr-un muzical. Productia de pe Broadway era si mai "rau", adica replicile dintre personaje erau recitative, adica erau cantate de la un capat la celalalt, ca la opera. Condon a renuntat la aspectul asta, dar tot a pastrat niste momente in care melodiile cantate in film sunt folosite pentru ca personajele sa-si exprime sentimentele pe care le simt unele pentru celelalte (vezi acea melodie "we are family" sau reactiile lui Effie White la destramarea grupului). Din punctul meu de vedere a fost o alegere proasta, pentru ca filmul era deja extrem de bine sustinut din punct de vedere muzical, si chiar nu mai avea nevoie de momente de acest gen. Nu sunt multe, dar incarca, provoaca o supraexpunere deranjanta, o senzatie de "prea plin", care nu face decat sa strice. Oricum, ramane un film de vazut, cu conditia sa accepti conventia...