The Prestige - 9/10. Un film incomparabil (oricum multi or sa-l compare sau asemene cu The Illusionist, dar numai pentru ca actiunea se petrece cam in acelasi timp, dar in locuri diferite) si un film foarte bun. Doi prieteni foarte buni si amandoi pasionati/obsedati, cum vreti, in tot ce tine de iluzionism si magie, ajung sa se lupte pentru titlul de "cel mai bun magician din tara" si folosesc ca "gloante" ce stiu ei mai bine de facut...magia. Dintre cele 2 personaje principale nu puteai alege unul complet malefic, pentru ca ambii fac lucruri care nu plac, dar finalul ajuta la rezolvarea acestei enigme. Pana aici, destul de simplu, dar filmul e totusi regizat de Christopher Nolan, acelasi tip care a regizat si Memento si Batman Begins...si deci ma asteptam la o groaza de intorsaturi de situatie (plot twist-uri) si asta am si primit...nu am numarat dar sunt vreo 3-4 majore. Filmul in sine ne uimeste prin prestatia actorilor, toti de prima mana, scenariul bine cladit si curat. Dar intreg filmul e chiar un truc de magie (parere proprie care mi-a venit in cap imediat ce s-a terminat filmul, dar am vazut, pe imdb, ca nu sunt singurul cu parerea asta...), publicul asteptand sa vada ce se dezvaluie pe parcurs, incheindu-se cu The Prestige, astfel ajungand la urmatoarea chestiune, filmul dezvaluie o multime de metode cum s-au facut trucurile din acea vreme, unele folosite si azi, ceea ce e un deliciu pentru oricine care e cat de cat fascinat de aceasta materie, stiu ca eu sunt...si filmul prin numeroasele detalii in legatura cu magia si arta iluziei te determina ca data viitoare cand mai vezi un truc magic sa te uiti mai atent la unele detalii si mai putin la altele (asistentele dragute, spre exemplu). Iar aparitia lui David Bowie ca excentricul om de stiinta rus, Nikola Tesla, a fost un deliciu absolut.