Originally Posted by Pitbull:
Câteva comentarii personale.
George Balaita (scriitor),
Singurul titlu al lui pe care mi-l amintesc e al volumului pentru copii "Intâmpläri din noaptea soarelui de lapte".
Acuma, nu bag mâna-n foc, s-ar putea sä mä însel, dar... am impresia cä-n presa ultimilor ani am citit c-ar fi fost securist. Stie cineva mai mult?
|
cea mai cunoscuta & valoroasa scriere a lui George Balaita e romanul "Lumea in doua zile"... chiar e bine scris. recomand.
dspr securitate - lucrurile sunt in ceata. ce se stie foarte bine, e faptul ca Balaita a venit la conducerea Editurii "Cartea romaneasca" dupa moartea misterioasa a lui Marin Preda... asa ca, cel putin, "baietii" au discutat cu el... ce misiuni a avut? incercati niste exercitii de memorie - cine o are! - si imaginatie...
Cristi Puiu e contondent si stangaci in acest conflict...
a trimis trei pagini scrise cu stanga si a crezut ca lumea va cadea pe spate (nu discut competenta si moralitatea Juriului). nu te comporti in halul acesta dupa ce sansa si conjunctura te-a tras de urechi in sus... tre' sa te respecti, iar daca tu - autorul - stii ca, de fapt, n-ai ce respecta, macar respecta imaginea pe care o au altii dspr tine...
raul cel mai mare ti-l faci singur... Cristi a dat Puiu din mana pe pasarea fantomatica din ceruri... poate mai revin.