View Single Post
Old 15 Jan 2007, 02:53   #5
Hilton
Novice

Hilton

Catalin Mitulescu: "De ce nu il sustin pe Cristi Puiu"
Ziarul Gandul | 15 ianuarie 2007

"Intr-o scrisoare deschisa intitulata "De ce nu il sustin pe Cristi Puiu", Catalin Mitulescu argumenteaza neaderarea lui la valul de contestatii ale ultimului concurs al CNC. Amintind propunerile pe care el insusi le-a facut de-a lungul timpului, printre care cea de desecretizare a proiectelor, cineastul subliniaza: "Trebuie sa stii cine este regizorul si producatorul atunci cand citesti scenariul [...] Am cerut ca juriului sa i se dea toate informatiile si, in felul acesta, sa fie cat mai responsabil. Atunci i se va putea cere socoteala si nu se va mai putea ascunde in spatele unui regulament stufos". Remarcand ca nu s-a tinut seama de toate acestea si ca "nu cunoaste vreo pozitie a lui Cristi inainte de concurs, care sa sustina aceste lucruri", Catalin Mitulescu considera: "Nu mi se pare normal sa contestam tot timpul dupa ce se dau rezultatele.Mi se pare o dovada ca nu vrem sa intram in normalitate si ca ne place scandalul"

SO...

Ia sa ma mai scuteasca si Domnu Cristi Puiu care gaseste de cuviinta sa se agite numai dupa ce infamul juriu ii respinge pro-creatiile. De ce n-a facut urit pina in concurs, ca doar domnia -sa protesteaza impotriva unui sistem (troglodit, perimat, clientelar), nu unei "jurizari". Nu ?
Dinu Tanase i-a spus-o foarte frumos: O sa va postam, stimabile, foile pe internet sa vada tot poporu cum - cu 3 pagini de sinopsis oarecare - vreti sa castigati avant la lettre.
Foarte bine i-a facut. Acu nici juriul CNC-ului nu-mi inspira iubiri si simpatii netarmuite dar nici maniera lu Cristi Puiu care cred ca nu mai poate dormi noaptea de genial ce se crede. Numele nu fac faptele, ba mussiu... iar arta ( fie ea si a 7-a la caruta) e o indeletnicire unde, daca te vrei autentic si valoros, trebuie sa confirmi mereu.
Hai Dixit!
Si NU...io nu semnez Nimic.