generalmente vorbind
1. nu imi plac nici nolan nici aronofsky
dar aronofsky macar stie cum sa filmeze, are un stil al lui
asta nu inseamna ca the fountain e altceva decat o voma cu MARI PRETENTII din partea unui kubrick wanna-be
nolan a comis un post-noir cu multe pretentii si reusit (memento that is) dupa care a aruncat pe ecrane numai imbecilitati
culmea mizeriei fiind buttman begins, jignitor de ratat
nolan nu stie cum draq sa filmeze non-anost.
asta e
2. christian bale nu isi poate schimba expresia faciala
si confunda regimul alimentar tip auschvitz cu "interpretarea" (the machinist)
3. hugh jackman e cool ( vulverin )
dar joca numa in vome (xmen) sau mediocritati (scoop)
totusi poate sa joace
4. scarletta starletta e superba
si din cand in cand poate sa si joace (match point)
5. nu stiu de ce am zis si de aronofsky aici, la punctul 1, poate pt ca a lucrat cu jackman (the voma the fountain), poate pt ca e la fel de over hyped ca nolan....
the prestige
1. este un 4/5, totally worth a look
2. nolan a comis un scenariu excelent si la regizat decent (adica da, exista tensiune, exista fascinatie dar filmul asta n-are deloc stralucire si magie, elemente cerute de subiect )
3. scaletta si jackman chiar joaca bine, bale reusete sa mimeze cateva schimbari de mimica faciala, michael caine is michael caine
4. pretiju spala cam 30% din oroarea anala buttman begins. poate a invatat si nolan ca prin gagica buna nimeni nu intelege kuntie holmes, poate s-a prins ca singurul lucru bun din voma cu liliac a fost michael caine, excelent comme d'habitude)
5. deci prestiju se merita (din plin, macvar pentr scraletta in corsete si budigai, bowie ca tesla si toate fazele cu electricitatea)
hors concurs
electric city is your friend
si puneti okiu pe the illusionist (ed norton, jesssica biel, paul giamatti, extra uber ordinar, fascinant si cam lasciv)
Tell me what to do, tell me what to say
|