Am asculat piesa de mai sus pana mi s-au incalzit castile pe urechi. Era sa uit de mine..misto! merci.
Marilyn Monroe – cu celebrul “Happy birthday” ce avea sa devina unul dintre cele mai cunoscute refrene din lume..”Happy birthday to you/ Happy birthday to you/ Happy Birthday Mr. President/Happy birthday to you”…sau daca vreti un alt final(mai sexy) Poo Poo Pee Doo Mr. President, Poo Poo Pee Doo, Doo Doo. Monroe a cantat si in “Some like it hot”, in rolul(manusa) facut alaturi de Jack Lemmon si Tony Curtis (din pacate nu-mi aduc aminte piesele). Cred ca toate piesele ei sunt reunite intr-un album "Gentlemen prefer blondes". not sure.
Catherine Deneuve – in Je vous aime (1980) si Dancer in the Dark (alaturi de Bjork). Pe Bjork nu o mentionez ca e mai mult cantareata-actrita(inca) si nu ma incadrez in topic…Daca topicul ar permite ar fi foarte multi cantereti-actori de mentionat.
Jeanne Moreau – a cantat piesa La tourbillon de la vie in "Jules et Jim" al lui Truffaut; am postat la un moment dat versurile melodiei la topicul dedicat filmului.
Alain Delon a cantat in duet cu Dalida superba piesa Parole, parole :love: Asocierea asta ma duce cu gandul la cele doua duete ale noastre, as zice amandoua cu o clasa mult sub Delon/Dalida, si anume Caramitru/Loredana Groza – cu piesa Iubite, buna seara(parca) si Iordache/Sanda Ladosi – cu piesa nu mai stiu cum…
Jean Gabin - care si-a inceput cariera cantand sansonete in music-hall-uri, in stilul lui Maurice Chevalier; filme unde a cantat: Coer de lilas(r. Anatole Litvak), Pepe le Moko(r. Julien Duvivier). Coloana sonora din "Attention Bandits!"(r. Claude Lelouch) a cuprins si una din piesele cantate de el, "Maintenant je sais" :love:
Stiu ca a cantat si
Fernandel (cu care Gabin a fost bun prieten) dar habar n-am in ce filme sau cum se numesc piesele....poate imi spune cineva.
Ca sa raman tot in "sfera" Gabin,
Marlene Dietrich care a fost amanta lui in anii 40, a cantat pentru nemti in al 2 WW, piesa ei cea mai cunoscuta fiind Lili Marlene, cu care s-a si identificat dupa aceea. Cred ca si albumul ei se numeste tot Lili Marlene (eu il am si fac schimb cu cei care schimba un album de-al lui Jean Gabin).
Julie Andrews –in Sunetul muzicii (Supercalifragilisticblablabla…….) si in Mary Poppins. Poate si in altele ?, dar nu stiu eu.
Mae West – stiu ca a cantat, dar nu stiu nume de piese, filme, albume, rien…Voi? La fel Judy Garland, Shirley Mc Laine…
Julie Delpy i-a cantat (la chitara) un cantecel tare dragutz lui Ethan Wawke in “Before Sunset”. Foarte romantic. Il are cineva? Oare i-o fi cantat si in Before Sunrise? (ca pe asta recunosc ca, din pacate, nu l-am vazut

…)
Si inchei cu doi mari actori romani care s-au apucat de cantat "Cantece de petrecere" relativ de curand :
Gheorghe Dinica si Stefan Iordache. In super trio cu Nelu Ploiesteanu. Cine-a pus carciuma-n drum, ala n-a fost om nebun :w00t: (le am si pe astea si le schimb pe Mae West :w00t: :w00t: )