View Single Post
Old 08 Jan 2007, 06:08   #79
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by M0n0:
The Good Shepeherd - 6/10. Am ales sa-l vizionez din cauza ca e regizat de Robert De Niro. Nu am mai vazut nici un film regizat de el si la o privire mai atenta am vazut ca a mai regizat un film "A Bronx Tale" acum 13 ani. In fine, nu regia e punctul forte al filmului, daca as putea spune forte in orice caz, ci scenariul care e complicat, incalcit, pe dos, etc...credeti ce vreti, dar un scenariu nu trebuie sa fie in felul asta in asa fel incat sa iti stimuleze inteligenta. Ideea e ca cele 2 ore jumate au trecut foarte, foarte greu. Cand am inceput sa-l vizionez era lumina, acum e intuneric, asta a amplificat senzatia de trecere rapida a timpului, dar foarte lenta a filmului. O sa vedeti multe secrete, drame de familie, societati secrete si inceputul C.I.A.-ului. Actorii nu joaca genial, de fapt nici unul nu iese in evidenta si mai e si faptul ca nu stii in ce an se petrece actiune, ba e in al doilea R.M., ba in anii '60...si nu iti dai seama dupa cat de mult a "imbatranit" personajul lui Damon, pentru ca e forever young. Mda...

He-hee..ultimul film greu al anului, poate cel mai greu, dar si cel mai tare.. 8)
da, e lung si manierist in stil mafiot uneori dar ce poate fi mai inedit decat o redare a fratiei Skull and Bones in stilul Bronx Tale, cu familia - baza societatii - ca veriga slaba, iar pana la urma desi ai senzatia ca nu duce nicaieri si ca filmul e o elegie insomniacala, totul se leaga si atmosfera de DC "pur si mov" capata substanta si feelingul de razboi rece anchilozat ca tastele unei maasini de scris mecanice si adevarul din gura rusului transfug adus in stadiul de dementa despre marota URSS ca "amenintare" mondiala, pentru ca complexul militarist american sa se poata dezvolta si subzista si la polul opus the absolute argument ca valoarea ultima subsumeaza valorile morale adiacente iar suprematia Americii nu se bazeaza pe flesh and blood sau pe tot ce pretuiesc cei care o cladesc in virtutea instinctului de ubi bene ubi patria, ci pe ce este dincolo de toate valorile perene - patriotismul absolut, atasamentul fata de natiunea in sine fondata sa fie ca nici o alta natiune de pe pamant: "what do you white people have?" intrebarea personajului mafiot al lui Joe Pesci..cu raspunsul cutremurator: "We have the United States, all the rest of you are just visiting", ceea ce ramane dincolo de dragoste, familie, inavutire, interese, libertate, bunastare, pace si bunavointa intre oameni si alte idealuri lumesti ale celor care se nasc, traiesc si mor, pentru ca toate aceste idealuri sa poata exista perpetua peste generatii si sa aiba un nume: America.

Pt. Damon e rolul vietii, the rest of the cast sunt pe masura numelor, John Turturro mai ales mi-a placut si Joe Pesci cu o aparitie de doar cateva minute, dar care ramane pecetluita in memorie, William Hurt si Alec Baldwin in roluri care li se potrivesc, De Niro himself dincolo de orice vanitate - doar Angelina Jolie joaca ca o vaca incaltata, cea mai proasta actrita posibila, cel mai miscast rol;

ramane de savurat in continuare la varianta extended pe DVD, cu toate detaliile din background si infiltrarea lui Ulysses si semnificatia bancnotei de un dolar si hopefully si mai multe excursuri in viata privata a personajului principal cu povestea lui de dragoste, si alte substraturi.. :happy: ;