Unknown - 7/10. Dupa ce il vezi iti aduce aminte putin de "The Usual Suspects" si de "Reservoir Dogs". Actorii joaca destul de bine, pe majoritatea i-am mai vazut si in alte filme, de fapt eu i-am vazut pe fiecare in cate o lucrare de'a lor...("Patimile lui Hristos" pentru James Caviezel, "Little Miss Sunshine" si nu numai pentru Greg Kinnear, "Matrix" pentru Joe Pantoliano, roluril mici ca in "Salvati soldatul Ryan" pentru Barry Pepper si "Sub Pamant S.R.L." pentru Jeremy Sisto. E un film nu prea deosebit pentru ca genu asta de actiune am mai vazut, daca vrei "Cube". Este mister intr-o cantitate acceptabila si flashback-urile dezvaluie multe. E un film care merita vazut, dar nu neparat de amintit.
The Grudge 2 - 6/10. Sa vedem, standard scenariu, standard performante ale actorilor...standard tot. Prin standard ma refer ca toate elementele ce fac un horror, horror sunt acolo, la locul lor. Filmul e naspa, daca il vizionezi singur in camera ta...dar o sa fie mult mai bun daca il vezi cu cineva...sau cu un grup. De ce? Pentru ca o se te distrezi si mai tare urmarind reactiile celorlalti spectatori. E previzibil dar tot o sa te sperie, pentru ca are acele momente sunt bine facute si tensionate. Nu zic ca e mai bun decat primul, de fapt e putin mai bun (chiar daca celalalt tot nota asta a primit-o) pentru ca nu implica o singura poveste (un singur personaj care se lupta cu "raul") ci are mai multe din diferite perspective, asta mi-a placut mie, personal. Oricum imi place chestia ca regizorul isi face un remake la un film care l-a regizat in trecut, cu acelasi nume, rar mai vezi chestii de genu asta. Actorii nu fac nimic neobisnuit...adica tipa, plang, se sperie, chestii deci standard. Oricum, un film la care e recomandat sa nu speri la prea mult...si sa te distrezi vizionandu-l...