Perfume: The Story of a Murderer - 10/10. Si inca ce poveste...cred ca cea mai buna poveste care am vazut de foarte mult timp intr-un film. Ajuta daca ecranul scotea si mirosul, fie el bun sau rau...dar sa stiti, in nici un alt film aspectul vizual si atentia pentru detaliu nu au fost mai puternice decat in acesta si chiar au inlocuit cu succes simtul olfactiv care era cat de cat necesar. Povestea este in mare parte formata din narare, ceea ce ajuta la atmosfera de poveste (filmul este inspirat din romanul "Das Parfum" scris de Patrick Süskind). Personajul principal este absolut genial atat prin faptul ca joaca excelent (Ben Whishaw) dar si prin faptul ca nu stii daca sa il iubesti datorita geniului sau sa-l urasti datorita celeilaltei parti ai lui, mai intunecata. Sunt o groaza de momente in care ai fi dorit sa mirosi ce parfum se amana in aer, dar si fara filmul mi-a cauzat "piele de gaina" de cateva ori. Un film excelent construit, excelent regizat, acompaniat de o muzica excelenta la randul ei. M-a uimit!