Dacä tot e vorba sä fim scrofulosi la datorie...
Originally Posted by djdoru2002:
2. Titlul omis al primului film din seria Margelatu este "Drumul oaselor", iar filmul care a incheiat seria este "Colierul de turcoaze" (1985) !
(...)
4. Seria filmelor cu comisarii Miclovan si Moldovan, regizata de Sergiu Nicolaescu, cuprinde 5 (cinci) pelicule, ultimele 3 (cele cu comisarul Andrei Moldovan) fiind, in ordine: "Un comisar acuza", "Revansa" si "Duelul" !
(...)
5. "Nu trage domn' SEMACA!..." este o replica din filmul "Cu mainile curate", deci nu are vreo legatura cu seria B.D. regizata de Mircea Dragan, iar numele personajului lui Jean Constantin este PATRAULEA !
|
1.
Serialul cu Märgelatu a constat din:
"Drumul oaselor", r. Doru Nästase
"Trandafirul galben", r. Doru Nästase
"Misterele Bucurestilor", r. Doru Nästase
"Masca de argint", r. Gh. Vitanidis
"Colierul de turcoaze" (aka "Ulierul de curtoaze" - titlu de garagatzä), r. Gh. Vitanidis
"Totul se pläteste" (aka "Capcana" - titlu de lucru), r. Mircea Moldovan
Anii nu-i mai trec, cä mi-e lene, uitati-vä si voi pe IMDB
2.
Originally Posted by djdoru2002:
(cele cu comisarul Andrei Moldovan)
|
Din
"Un comisar acuzä":
a)
Vasile Nitulescu (la telefon, în rolul Ilarie Bucur, vorbind cu Moldovan): - Alo,
Petre? Eu sunt, Ilarie. Fii atent la ce-ti spun. Te-am mintit. Stiu c-ai sä mä condamni, dar am fost nevoit sä te mint. Am fost
silit sä te mint. M-au amenintat cä-mi vor omorî fetita...
b)
Gheorghe Dinicä (la hotel, în rolul Paraipan): - Politia legionarä. Pe comisaru'
Tudor Moldovan l-ai väzut?... Dacä-l vezi, ne dai un telefon.
3.
'Nu trage(ti) dom' SEMACA, (sunt eu, Läscäricä)" este o replicä din FOLCLORUL METACINEMATOGRAFIC.
Replica exactä din
"Cu mâinile curate" era:
Gheorghe Dinicä (în rolul Läscäricä, la antrepozite): - Dom' Semaca...?! :huh: Eu sunt, Läscäricä...! :w00t: Vä rog sä credeti dom' Semaca cä nu v-am trädat!

Am fost adus aici cu forta!... :o M-auziti, dom' Semaca...?
...Asa, tatä.
ACUM articolerizati despre filmu' românesc! 8)