Prea multe lacune, intr-un singur articol !
Am citit, chiar de ziua noastra nationala, articolul "Filmele de suflet ale romanilor". Pentru ca am vizionat toate filmele citate, inca de la premiera, nu m-am putut abtine sa nu "reclam" cateva inadvertente si lipsuri:
1. "Morometii" a fost lansat in 1986, nu in 1987 !
2. Titlul omis al primului film din seria Margelatu este "Drumul oaselor", iar filmul care a incheiat seria este "Colierul de turcoaze" (1985) !
3. "Misterele Bucurestilor" a avut premiera in 1983, nu in 1984 !
4. Seria filmelor cu comisarii Miclovan si Moldovan, regizata de Sergiu Nicolaescu, cuprinde 5 (cinci) pelicule, ultimele 3 (cele cu comisarul Andrei Moldovan) fiind, in ordine: "Un comisar acuza", "Revansa" si "Duelul" !
5. "Nu trage domn' SEMACA!..." este o replica din filmul "Cu mainile curate", deci nu are vreo legatura cu seria B.D. regizata de Mircea Dragan, iar numele personajului lui Jean Constantin este PATRAULEA !
6. "Veronica" a aparut in urma cu 34 de ani, nu 36 !
Nu am avut intentia de a supara sau deranja pe cineva, dar Razvan e chiar... Boboc la capitolul FILME ROMANESTI DE SUCCES. Doresc, tuturor cinefililor, weekend placut si o luna cat mai bogata in filme adevarate !
|