Sagi man, intreaba cativa cunoscatori despre scurt metrajul lui Nemescu, "Mihai si Cristina" in care apar numeroase melodii straine si nu cred ca regretatul regizor (pe atunci fiind student daca nu ma insel) a cerut aprobarea compozitorilor sau mai stiu eu cui...
Un alt exemplu este melodia lui Scooter, Maria ce a fost folosita de Steua ca imn ad-hoc ca apoi sa devina un adevarat imn, fara acord. Formatia Scooter fiind apoi practic incantata de toata treaba asta pt ca stiau ca Steaua este o echipa buna si pana la urma insemna
advertising mascat Maria.
Ideea este sa nu folosesti melodii ce au aparut deja in filme. Cauta ceva mai necunoscut dar care suna fain. (Iarasi nu lua ceea ce spun ca o Constitutie).
Eu consider ca soundtrack-ul unui film contribuie cu 40% la valoarea produsului final si stiu ca voi exaspera pe multi cu asta, insa nu imi poate schimba nimeni parerea aici.
Poate vom colabora intr-o zi.
Eu ma gandesc sa am pe un film dupa propriul meu scenariu, ca sound, Morandi si Enya.
Primul ar putea accepta daca ideea il incanta.
Intelegi, ca o concluzie, mai e si ideea de marketing la melodiile respective ce poate satisface un interpret blazat si uitat de toti.
E f mult de discutat pe tema asta si cred ca s-ar putea face 10 emisiuni la TV fara a se gasi o concluzie de sine statatoare.
Bafta!